Aktualno
StoryEditor

Z. Marić: Ministarstvo će razmotriti apel carinskih službenika

06. Srpanj 2017.

Ministar financija Zdravko Marić poručio je u četvrtak kako Vlada vodi računa o carinskim službenicima koji su integralni dio Ministarstva financija i važan segment, te je dodao kako je uvijek isticao da je izuzetno ponosan na carinsku službu i jako zadovoljan s njihovim radom.

"Čitam danas u novinama da sam se ja nešto čudio na nekakvom sastanku, mislim da to nije korektno da se iznose detalji sa sastanaka", izjavio je novinarima ispred Banskih dvora ministar financija.

>>>Zadovoljan uvjetima novog zaduživanja Hrvatske, Plenković najavio isplatu regresa javnim službama

"Mi smo temeljem zakona o carinskoj službi i temeljem zakona o poreznoj upravi izradili prijedlog uredbe o koeficijentima složenosti poslova i općenito o koeficijentima koji su za izračun plaće, to je nešto što smo komunicirali sa sindikatima", rekao je Marić.

Podsjetio je i kako je ravnatelj Carinske uprave proveo preko 35 sati na sastancima s predstavnicima carinskih sindikata što je trenutno "na mišljenjima tijela državne uprave i ovisno o tim komentarima i mišljenjima će se izraditi konačni prijedlog te uredbe".

"Od prvog dana smo se vodili načelom da koeficijent, odnosno ukupni koeficijent između Porezne i Carinske službe bude što je moguće više uravnotežen, jer carinski službenici imaju nešto niži koeficijent, ali imaju dodatke na posebne uvjete rada tako da je to u konačnici negdje iznivelirano i tim načelom vodili smo se od samog početka ", pojasnio je ministar financija.

>>>Aleksić upozorava na odluku slovenskog Višeg suda o nepoštenosti valutne klauzule CHF

Dodao je i kako će se apel carinika razmotriti jer se Ministarstvo kojem je na čelu ne krije od komunikacije. "Meni je samo žao što se kao i kod nekih drugih slučajeva iznose neki detalji koji baš i nisu u potpunosti točni", napomenuo je Marić.

"U najboljoj vjeri, u najboljoj namjeri, mi ćemo čuti sve ove komentare koje ćemo dobiti i od njih i od tijela državne uprave i izraditi uredbu za koju smatramo da će biti dobra jer vodimo računa o carinskim službenicima, oni su integralni dio Ministarstva financija i važan segment i uvijek sam isticao da sam izuzetno ponosan na carinsku službu i jako zadovoljan s njihovim radom", zaključio je ministar financija.

25. travanj 2024 09:03