Aktualno
StoryEditor

Z. Marić: Odgađanje poreza na nekretnine ne utječe na poreznu reformu

14. Rujan 2017.

- Hrvatsko gospodarstvo i građani su rastrećeni za preko dvije i pol millijarde kuna ove godine. Čut ćete rezultate  izvršenja proračuna za prvih šest mjeseci. Vjerujem da ćemo se svi uvjeriti da smo napravili stvarno dobar iskorak. Vidjet ćete, rekao je ministar financija Zdravko Marić u četvrtak ujutro uoči sjednice Vlade na kojoj će, osim rasprave o odgodi uvođenja poreza na nekretnine, biti predstavljena provedba planiranog državnog proračuna u prvih pola godine, a ujedno će biti predstavljeni i rezultati poreznih reformi.

>>> Danas u Hrvatskoj: Vlada odgađa porez na nekretnine

Marić je pritom ponovio neke njihove osnovne postulate.

- Ako rasterećujete dohodak u smislu poreznog opterećenja i povećavate raspoloživi dohodak, stimulirate potrošnju. Ako rasterećujete porezno opterećenje poduzetnika, stimulirate njihovu investicijsku aktivnost i zapošljavanje.

Dodao je kako odgađanje poreza na nekretnine ni u kojem slučaju ne utječe na poreznu reformu jer je preko 90 posto onoga što su zamislili provedeno. Ministar financija kazao je i kako kao sportaš voli pobjeđivati, no da je uvijek spreman na kompromise. U kratkoj izjavi za medije nije detaljnije obrazložio koji je daljnji plan s porezom na nekretnine, no kazao je kako će javnost sve čuti na predstojećoj sjednici Vlade.

18. travanj 2024 10:53