Aktualno
StoryEditor

Za mjesec dana prva javna dražba zemljišta Dina Petrokemije vrijednog 400,7 milijuna kuna

25. Ožujak 2018.

Prva javna dražba za oko milijun četvornih metara ograđenog zemljišta Dina Petrokemije u stečaju održat će se na Trgovačkom sudu u Rijeci 25. travnja, po procijenjenoj vrijednosti od 400,7 milijuna kuna, objavljeno je na Trgovačkom sudu u Rijeci.

Prema sudskom zaključku o prodaji, vrijednost nekretnine, koja se sastoji od više manjih parcela na kojima se nalaze dva nekad značajna pogona u kojima nema proizvodnje, moći će se konačno utvrditi na ročištu za dražbu. No, nekretnina se ne može prodati ispod dvije trećine utvrđene vrijednosti, tj. ne za manje od 267,1 milijuna kuna.

>>>Uskoro prodaja oko milijun četvornih metara zemljišta Dina Petrokemije

Prodaju nekretnina Dine neko vrijeme je odgađalo to što su u vlasništvo Dine bile upisane i ceste na tom području, kao i vodni kanali, ali su oni naknadno izuzeti, pa je prodaja mogla započeti.

Rješenjem Trgovačkog suda u Rijeci s početka ožujka nastavljen je stečajni postupak nad stečajnom masom Dina Petrokemije radi naknadne diobe.

Razlučni vjerovnici Dina Petrokemije su Gasfin, koji je otkupio potraživanja austrijske banke, zatim HBOR, Republika Hrvatska, HEP Opskrba i HEP ODS.

>>>Miodrag Šajatović: Bit će super ako 2018. bude godina uspješnih restrukturiranja tvrtki

Dina Petrokemija imala je dvije tvrtke kćeri - Piros i Ćuf. U vlasništvu Pirosa bilo je oko 266.000 četvornih metara zemljišta u kompleksu Dine, koje je nedavno u ovršnom postupku prodano tvrki Gasfin, dok je oko 300.000 četvornih metara zemljišta na kojemu se predviđala gradnja kopnenog LNG terminala, još u vlasništvu Ćufa. Stečajni postupak u Ćufu otvoren je u sredini ožujka na Trgovačkom sudu u Zagrebu.

Stečaj nad Dina Petrokemijom otvoren je u srpnju 2015., a obustavljen i zaključen u lipnju 2016. godine, jer stečajna masa nije bila dovoljna za pokriće troškova postupka. Tvrtka je u rujnu 2016. brisana iz sudskog registra.

26. travanj 2024 16:58