Korona i biznis
28. veljača 2018.

Za Peruška nagodba prioritet, Ramljak mu poželio sreću

Novi izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško u srijedu je izjavio da mu je prioritet postizanje nagodbe, dok je dosadašnji povjerenik Ante Ramljak rekao da odlazi bez gorčine te nasljedniku poželio uspjeh.

Trgovački sud u Zagrebu danas je na prijedlog Vlade opozvao Ramljaka s dužnosti izvanrednog povjerenika u Agrokoru d.d. te imenovao Peruška novim izvanrednim povjerenikom, a Irenu Weber njegovom zamjenicom.

>>>Potvrđeno imenovanje Peruška i Weber

"Nagodba je broj jedan", izjavio je Peruško novinarima prije današnjeg ulaska u sjedište Agrokora na Žitnjaku gdje je obavljena i primopredaja između njega i dosadašnjeg povjerenika.

Peruško je najavio da će u idućih nekoliko dana odraditi sastanke sa svim sudionicima u procesu te ponovio kako je postizanje nagodbe prioritet. "Iduća tri dana odradit ćemo sastanke sa sudionicima u procesu i svim grupama vjerovnika", rekao je Peruško, koji je u sjedište Agrokora ušao sa zamjenicom povjerenika Irenom Weber.

Ramljak je poslijepodne novinarima potvrdio da je obavljena primopredaja između njega i novog izvanrednog povjerenika.

>>> Ovo su potencijalni nasljednici Ramljaka; Todorić: Znam tko će biti novi povjerenik

Prošli smo kroz svu dokumentaciju koja je pripremljena do sada i što predstoji u sljedećih nekoliko dana, kazao je Ramljak nakon primopredaje.

Upitan kako se osjeća, odgovorio je: "Možda čak nekako olakšano od svega".

"Kad sam došao prije 11 mjeseci, 10. travnja sam zatekao šest kuna na računu. Na današnji dan na računu je 1,6 milijardi kuna. Fabrisu i Ireni želim svu sreću, mislim da će oni to dobro napraviti do kraja", kazao je.

Na novinarski upit što je bilo presudno za njegovu ostavku odgovorio je: "To morate pitati nekog drugog".

Ramljak je najavio da će razmisliti što će sada raditi. "Moram razmisliti što ću sad. Nemam nikakvih planova ni ideja", rekao je.

>>> Vrdoljak: HNS podržava Peruško i Weber

Kazao je i kako nema nikakve gorčine.

"Mislim da je ovaj postupak i cijela ova situacija oko Agrokora, stvarno jedna velika transformacija i velika promjena u društvu. Znate da to nije bilo lako izdržati ni političarima ni meni. Znali smo da ćemo imati problema i ako je moja žrtva potrebna da bi se ovo do kraja izvelo, ja sam tu žrtvu i prihvatio i stvarno želim da uspijemo", kazao je.

Ramljak ne smatra ni da je žrtvovan, a kaže i kako nije imao nikakvu iluziju da će proces proći jednostavno. "Svi vi znate što je Agrokor predstavljao u društvu, što je Ivica Todorić predstavljao u društvu, koliko je bio svemoguć. Normalo je da smo znali da ćemo imati problema i stvarno želim da ovo do kraja uspije. Mislim da je to za sve najbolje", rekao je.

Upitan očekuje li kakvu kakvu istragu DORH-a protiv njega, Ramljak je odgovorio da je to pitanje za DORH.

"Ja sam tu. Nemam apsolutno nikakvih problema s tim. Ja ću ostati u Zagrebu, neću ići nigdje, svi znaju gdje je moja adresa", rekao je Ramljak.