Aktualno
StoryEditor

Za rekonstrukciju i opremanje BIOS-a osigurano 6 milijuna kuna

15. Studeni 2017.

Rekonstrukcija i opremanje hardverskog laboratorija osječkog Poduzetničkog inkubatora BIOS vrijedno 6,1 milijuna kuna trebalo bi doprinijeti rastu malih i srednjih poduzeća i drugih gospodarskih subjekata te otvaranju radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na uvodnoj konferenciji projekta.

Projekt je s više od pet milijuna kuna sufinanciran sredstvima europskih fondova, a tijekom provedbe, u idućih godinu i pol dana, u planu je rekonstrukcija zgrada inkubatora u sklopu koje će se nalaziti hardverski laboratorij opremljen 3D printerima, 3D skenerima i drugim uređajima.

Cilj rekonstrukcije poslovno-poduzetničke infrastrukture BIOS-a je povećanje broja usluga poduzetnicima s područja Osječko-baranjske županije, a što bi se u konačnici trebalo odraziti na razvoj malog i srednjeg poduzetništva, privlačenje novih investicija i povećanje broja radnih mjesta.

Moderni hardverski laboratorij namijenjen je tvrtkama koje se bave visokim tehnologijama, osobito poduzetnicima početnicima koji u najranijoj fazi poslovanja ne mogu kupiti novu opremu.

​Direktor BIOS-a Saša Lamza kazao je kako će se oko 2 milijuna kuna utrošiti na rekonstrukciju objekta, a 4 milijuna kuna za opremanje hardverskog laboratorija.

23. travanj 2024 08:21