31. listopad 2017.

Zaba proglasila pobjednike natječaja Moj Zaba Start

Na svečanoj dodjeli održanoj u četvrtak u Zagrebu uručene su nagrade pobjednicima natječaja Moj Zaba Start Zagrebačke banke.  Na tri različita natječaja -  Poduzetništvo, Kultura i znanost te Društvo prijavljeno je ukupno 680 projekata. U svakoj kategoriji odabrana su po tri najbolja projekta, a osvojili su 120.000 kuna za prvu nagradu, 100.000 kuna za drugu nagradu i 80.000 kuna za treću nagradu te nagrade publike vrijedne 30.000 kuna. Zaba je u ovogodišnjem projektu tako dodijelila ukupno gotovo milijun kuna potpora.

„U današnjem je okruženju potrebno puno odvažnosti da se pokrene vlastito poslovanje, realiziraju nove inicijative i ostvare društveni projekti. Stoga nam je drago da je 680 poduzetnika, institucija, društava i udruga predstavilo i prijavilo svoje inicijative u programu Moj Zaba Start. U ime Uprave Zagrebačke banke zahvaljujem svima koji su osmislili i sudjelovali u ovom jedinstvenom projektu, čestitam dobitnicima vrijednih nagrada te se veselim svakom idućem koraku koji ćemo napraviti zajedno, poručio je Miljenko Živaljić, predsjednik Uprave Zagrebačke banke.

Prvu nagradu u natječaju Poduzetništvo osvojio je projekt Time Travel Zagreb tvrtke Dare2dream. Drugoplasirani je projekt Park znanosti tvrtke Veverec 91, a treću nagradu osvojio je projekt ZAGICAST- imobilizacijski materijal Stjepana Ćurića.

Prvu nagradu natječaja Kultura i znanost osvojio je projekt Izrada scenarija stalnog postava Hrvatskog muzeja medicine i farmacije, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Hrvatskog muzeja medicine i farmacije. Druga nagrada pripala je projektu „Sinj u sridu“ , Viteškog alkarskog društva Sinj, a treću nagradu osvojio je projekt Razvoj mehatroničkog uređaja za rehabilitaciju pacijenata sa smanjenom funkcionalnošću gornjih ekstremiteta Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

U natječaju Društvo komisija je prvu nagradu dodijelila projektu Karavan orkestar koji su osmislili  Crveni nosovi klaunovidoktori, a drugu projektu Oaza mira, Osnovne škole Grgura Karlovčana iz Đurđevca. Treću nagradu osvojili su Plavi pomagači Udruge Plavi telefon.

[caption id="attachment_301839" align="aligncenter" width="750"] Miljenko Živaljić[/caption]

Osim glavnih nagrada, finalisti sva tri natječaja borili su se i za nagradu javnosti vrijednu 30 tisuća kuna. Građani su mogli glasati na stranici www.mojzabastart.hr, a odabrali su projekte Time Travel Zagreb, tvrtke Dare2dream u natječaju Poduzetništvo, Implementacija dijagnostičke NOMAS metode u rodilišta i odjele neonatologije, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu u natječaju Kultura i znanost te Krijesnica App, Udruge za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima Krijesnica, za natječaj Društvo.

Nagrade najboljima dodijelili su Miljenko Živaljić, predsjednik Uprave Zagrebačke banke i Dijana Hrastović, članica Uprave Zagrebačke banke.

Kroz projekt Moj Zaba Start Zagrebačka banka već četiri godine nagrađuje inovativne i tržišno utemeljene ideje te pruža potporu najboljima u različitim područjima. Kroz četiri ciklusa podržala je više od 40 najboljih vrijednih poduzetničkih i društvenih inicijativa s više od 4 milijuna kuna. Među nagrađenima su inovativni startupovi, društveno korisne inicijative, projekti iz područja zelenog poduzetništva i kreativne industrije te izrade aplikacija i informatičkih rješenja. Uz financijsku potporu sudionicima su omogućene edukacije te promocija.

Više o nagrađenima možete pročitati na www.mojzabastart.hr.