Aktualno
StoryEditor

Zagorski obrtničko gospodarski sajam izazvao veliki interes, predstavio ‘industriju u malom‘

26. Studeni 2016.

- Tu na ovom sajmu je ‘zagorska industrija u malom‘, od metaloprerađivača, ugostitelja, OPG-a, poljoprivrednika, a to je ono što je svima skupa cilj, prezentirati cijelo naše gospodarstvo - rekao je o Zagorskom obrtničko gospodarskom sajmu koji se jučer i danas održava u oroslavskom Domu kulture zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek Jambrek.

- Ovo je tek drugi sajam, koji ima više od pedesetak izlagača, što je respektabilna brojka i sigurno će postati tradicionalan, kazao je Ferek-Jambrek uz pohvale poduzetničkom duhu Oroslavja i čestitke gradonačelniku Tuđi jer je u kratko vrijeme organizirao tako uspješan festival.

Foto: Zagorje.com

Gradonačelnik Oroslavja Ivan Tuđa naglasio je da Oroslavje ima bogatu industrijsku tradiciju.

Sajam cilja na promidžbu gospodarstva s naglaskom na malo i srednje poduzetništvo i obrtništvo te osnaživanje, povezivanje i poticanje gospodarstvenika te plasman njihovih proizvoda i usluga krajnjim potrošačima.

- Grad je to u kojem je radilo na tisuće radnika u tekstilnoj, obućarskoj,  i konfekcijskoj industriji. Očito da ljudi žele izlagati na ovom sajmu  jer  se većina njih sama prijavila.  Žele uspostaviti nove poslovne kontakte, nešto prodati i zaraditi i nadam se da će u tome uspjeti – rekao je, pa podcrtao da na području Oroslavlja ima tek 250 nezaposlenih. Na otvorenju Zagorskog obrtničkog gospodarskog sajma je bio i Robert Blažinović, načelnik sektora za industriju i investicije iz Ministarstva gospodarstva koji je pohvalio zagorsko gospodarstvo i istaknuo ga kao pozitivan hrvatski primjer.

Organizator sajma je Grad Oroslavje, suorganizatori LAG ‘‘Zeleni bregi‘‘, Udruga mladih Feniks, Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavja i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice, a pokrovitelj Ministarstvo poduzetništva i obrta, piše Zagorje.com.

19. travanj 2024 23:54