Aktualno
StoryEditor

Zagreb Connect: Startup Silver monitor proglašen najboljim pitchem na konferenciji

05. Prosinac 2018.

Na 5. startup konferenciji Zagreb Connect održanoj 5. prosinca u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma održano je finale  Startup Factory na kojem se predstavilo 17 timova, koji su kroz intenzivnu edukaciju i vodstvo vrhunskih mentora u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER) tijekom posljednja dva mjeseca razvijali svoje inovativne visokotehnološke ideje, a koji su se danas borili za ukupno 860.000 kuna.

Pet startupa osvojilo je svaki po 160.000 kuna, a to su; Omolab, Petra Reića, Wingo Nikoline Vučković, Zebra Cross Tihomira Juriča,  Startowave  Ivana Nikolića i Makabi  Marko Vinceković. Najboljim pitchem je proglašen startup Silver monitor Tihane Petričević, radi se o pametnoj narukvici i softverskoj platformi za praćenje zdravlja starijih pacijenata, koji je nagrađen sa 60.000 kuna.

Konferencija je okupila više od 400 sudionika među kojima su bili vrhunski svjetski i hrvatski startup stručnjaci. Glavne teme konferencije bili su pre-seed investicije i ulaganja u ranim razvojnim fazama startupova, te iskustva domaćih startupova čiji su proizvodi osvojili globalno tržište, a najznačajniji govornici bili su Motti Peer, Co-CEO Blonde 1.0 iz Izraela, Roberto Kutić, COO tvrtke Infobip  iz Vodnjana, i Jeffery Becker, IBM Watson Dana&AI iz Češke.

Kutić je objasnio kako je tvrtka Infobip, osnovana u istarskom gradiću od 3000 stanovnika, napravila jednu od vodećih svjetskih platformi za obradu i dostavu podataka za poslovne korisnike. Infobip posluje od 2006., danas ima 1400 zaposlenika i 60 ureda u 40 država na šest kontinenata. Preko Infobipove platforme kontaktira više od četiri milijarde ljudi, a tajna uspjeha je u načinu prodaje objasnio je Kutić. Zanimljivo predavanje održao je i Motti Peer objašnjavajući kako doći do klijenta i predstaviti brend kroz izravan marketing.

Na konferenciji Zagreb Connect bilo je riječi o najnovijim trendovima na tržištu i na panelima se razgovaralo o tome kako lokalnu tvrtku pretvoriti u globalnu. Zagreb Connect otvorila je dr. sc. Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Zagreba, ističući kako je Grad Zagreb osigurao potrebnu infrastrukturu i značajan dio financijskih sredstava za razvoj startupova. Direktor Zagrebačkog inovacijskog centra Frane Šesnić istaknuo je da je pokretanjem Zagreb Connecta prije pet godina i prije tri godine Startup Factory, predakceleracijskog programa, Zagreb postao važna startup točka na karti Europe. Konferenciji je prisustvovala i Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša koja je izjavila da je ovo dosad sadržajno najbolja konferencija Zagreb Connecta.

Startup Factory je prvi javno financirani predakceleracijski program na području Zagreba i šire koji su prije tri godine pokrenuli Grad Zagreb i ZICER s ciljem razvoja startup poduzetništva. Program pomaže startupovima u fazi razvoja inovativnih proizvoda te širenja poslovanja na postojeća i nova tržišta, pružajući intenzivnu edukacijsku, mentorsku, promocijsku, infrastrukturnu, a najboljim timovima i financijsku podršku. Zagreb Connect je konferencija čiji su ciljevi pružanje podrške mladim poduzetnicima u razvoju njihovih poslovnih ideja, daljnji razvoj zagrebačkog poduzetničkog ekosustava i stvaranje boljih uvjeta za startup tvrtke na području grada Zagreba i šire.

19. travanj 2024 16:55