Aktualno
StoryEditor

Zagreb dobiva filmski ured koji će se baviti produkcijama u gradu

08. Svibanj 2019.

U sklopu Ustanove Zagreb Film, Grad Zagreb pokrenuo je Filmski ured koji će biti zadužen za koordinaciju između nadležnih tijela grada i domaćih te stranih produkcija, kao i za promociju grada kao destinacije za snimanje filmova, serija i reklama.

Na čelu Filmskog ureda je Mia Pećina Drašković, producentica s više od 20 godina iskustva i čak četiri osvojene prestižne američke televizijske nagrade Emmy.

- Želja nam je u sljedećih nekoliko godina biti rame uz rame gradovima poput Beča, Praga i Budimpešte - izjavila je Pećina Drašković.

Novi ured trebao bi olakšati komunikaciju između produkcijskih kuća i svih gradskih i nadležnih ureda koji izdaju dozvole i dopuštenja za snimanje u Zagrebu, što uključuje Zagrebački Holding, sve urede Grada Zagreba, policiju, vatrogasce, hitnu pomoć i druge.

Promociju Hrvatske do sada je radio HAVC, pogotovo kroz njihov program Filming in Croatia koji uz potporu Ministarstva kulture i Ministarstva financija produkcijama odobrava 25% povrata produkcijskih troškova napravljenih u Hrvatskoj. Zagrebački filmski ured usko će surađivati s drugim uredima u Hrvatskoj te s HAVC-om.

24. travanj 2024 00:47