Aktualno
StoryEditor

Zagreb domaćin Data Science Economy 2018 konferencije

15. Svibanj 2018.

Zagrebački HUB385 će u četvrtak i petak, 17. i 18. svibnja, ugostiti brojne sudionike treće međunarodne Data Science Economy konferencije koja će se bavi važnošću uloge podataka u postavljanju strateških odrednica razvoja tvrtki i organizacija. Podaci (Big Data) jedan su od najkorištenijih pojmova u poslovnom svijetu posljednjih godina, a kvalitetna analitika i primjena zaključaka na poslovanje mogu činiti značajnu razliku u razvojnom procesu tvrtke.

Više od 30 domaćih i stranih predavača prenijet će sudionicima svoje znanje o tome kako u poslovnoj sferi primjeniti znanost o podacima (Data Science) te kako iskoristiti podatke za poslovni iskorak i uzlet. Putem praktičnih primjera sudionici će naučiti kako stvarati vrijednost i nove poslovne modele na temelju ekonomije podataka (Data Driven Economy).

>>>Data Science Economy 2018: Kako postaviti strategiju za razvoj na temelju podataka

Organizator je ove godine okupio izvrsne stručnjake koji su zaposleni u nekim od najvećih svjetskih tvrtki koje su odavno otkrile važnost podataka i koriste ih da bi ostvarile stratešku prednost i generirale dodatnu vrijednost za tvrtku. Prvi dan konferencije rezerviran je za poslovnu publiku koja će moći poslušati keynote predavanja, predavanja i panel. Drugi dan zamišljen je za stručnu publiku i one koji žele steći dublji uvid u metode i alate koji se koriste u organizacijama na polju znanosti o podacima, a sadržaj će biti predstavljen putem nekoliko radionica, kao što su ‘Deep Dive into Deep Learning, Implementation Overview: Predictive Modelling, Data Warehouse & Big Data: What has Changed?‘ i druge.

Leonardo de Marchi je Lead Data Scientist u Badoou, najvećoj svjetskoj društvenoj mreži za upoznavanje s više od 360 milijuna korisnika, a na konferenciji će u četvrtak održati predavanje Integrating Machine Learning into your Business. Navest će neke od najboljih primjera integracije znanosti o podacima u poslovanje te proći kroz sve korake koji su potrebni da se to postigne, od stvaranja tima do stvaranja poslovne vrijednosti i pretvaranja bilo koje organizacije u  onu temeljenu na podacima. Među ključnim predavačima je i Don Brancato, Global Chief Technologist u Microfocusu, koji će održati Keynote predavanje Data and Value in Time of Uncertain Value. Predavanje će se baviti znanošću o podacima i inžinjeringom podataka, pojmom koji je posebnu popularnost stekao tijekom medijski eksponiranih slučajeva Cambridge Analytice i Facebooka. Chris Roche će tijekom predavanja Delivering a collaborative Data Science Platform for Clinical Research predstaviti postavljanje strateškog zdravstvenog projekta u Velikoj Britaniji – kolaborativne Data Science platforme za klinička istraživanja.

>>>Rastom usluga i korisnika interneta rastu i rizici za sigurnost podataka

Shalini Sukumar, Product Owner Data Science stručnjakinja iz Booking.coma predstavit će data strategiju jedne od vodećih tvrtki za online booking, a Violeta Misheva, Data Scientist najveće nizozemske banke ABN AMRO, prezentirat će kako banka na temelju podataka kreira vrijednost.

Program konferencije kreira organizacijski odbor stručnjaka, koji je fokusiran na izvrsnost, kvalitetu i praktičnu vrijednost predavanja koja sudionicima mogu dati znanja koja već sutradan mogu primjeniti u svom poslovanju. Organizacijski odbor je ujedno i partner Data Science Economy zajednice koja okuplja nekoliko stotina članova putem godišnjih aktivnosti tijekom kojih zajednički rješavaju izazove s područja znanosti o podacima, generiraju ideje i prilike te diskutiraju o potencijalnim projektima. Predstavnici odbora su Milan Listeš (Adacta), Mario Mrljić (NEOS), Leo Mršić (Algebra), Ratko Mutavdžić (Microsoft), Dražen Oreščanin (Poslovna inteligencija), Stjepan Pavlek (KOIOS) i Mihaela Vrnić (FER). Operativni organizator konferencije je agencija Eventa01.

Više informacija o konferenciji možete pronaći na Data Science Economy.

23. travanj 2024 15:37