Aktualno
StoryEditor

Zagreb Forum 2018. o digitalnoj transformaciji gradova

26. Svibanj 2018.

Šesta međunarodna konferencija Zagreb Forum 2018 ‘Digital transformation of cities‘ održat će se 28. svibnja 2018. u Tehnološkom parku Razvojne agencije Grada Zagreba na Zagrebačkom velesajmu. Konferenciju Zagreb Forum 2018 otvorit će Milan Bandić gradonačelnik Zagreba, Nenad Bakić, izaslanik predsjednice RH, savjetnik predsjednice RH za digitalnu transformaciju i STEM, Bernard Gršić, izaslanik predsjednika Vlade RH, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, Philippue Meunieru, veleposlanik Francuske u Hrvatskoj i Frane Šesnić, predsjedatelj Zagreb Foruma, direktor Razvojne agencije Zagreb.

>>>Smart Cities 2018: Karlovac se povezao s Poreznom upravom i uštedio pola milijuna kuna

Počasna govornica biti će Vedrana Jelušić Kačić, glavna regionalna direktorica Europske banke za obnovu i razvoj, a ostali govornici na konferenciji su iz Zagreba i još nekih hrvatskih gradova te međunarodni stručnjaci za digitalnu transformaciju iz Bugarske, Njemačke, SAD i Slovenije. Teme konferancije su implementacija digitalnih vještina, pristup podacima, satelitska komunikacija, investicije, a cilj je prijenos znanja i tehnologije te povezivanje grada Zagreba s inovativnim partnerima u Europskoj uniji.

>>> Miodrag Šajatović: Smart rješenja smanjit će iseljavanje, privući investitore

Na Zagreb Forumu bit će predstavljeni finalisti i SmartEIZ inovativna nagrada koju se dodjeljuje jedinicama lokalne i regionalne samouprava i razvojnim agancijama u Hrvatskoj.

25. travanj 2024 11:06