Aktualno
StoryEditor

Zagrebačka banka predstavila šesto izdanje natječaja Moj Zaba Start

07. Svibanj 2019.

Zagrebačka banka u utorak je na konferenciji za novinare predstavila šesto izdanje natječaja Moj Zaba Start u sklopu kojeg će i ove godine nagrađivati najbolje poduzetničke ideje i društveno korisne projekte. Kao i dosad, nagrade će se dijeliti u tri kategorije: Poduzetništvo, Kultura i znanost te Društvo, a osim financijske potpore od gotovo milijun kuna, Zaba će najboljima pružiti i priliku za edukaciju i promociju.

- Zagrebačka banka ima dugu tradiciju društveno odgovornog poslovanja. Ovaj jedinstveni program osmišljen je i usmjeren na poticanje izvrsnosti u našem društvu. Osim materijalne potpore, kroz zajedničke radionice prenosimo znanja i potičemo razvoj poduzetništva, dok znanstvenim i kulturnim ustanovama dajemo poticaj u realizaciji vrijednih projekata, izjavio je Miljenko Živaljić, predsjednik Uprave Zagrebačke banke.

[caption id="attachment_384327" align="aligncenter" width="750"] Miljenko Živaljić, Sandra Bortek; Foto: Promo/Zagrebačka banka[/caption]

U svakoj kategoriji stručna komisija izabrat će po tri najbolja projekta koji će dobiti nagradu od 120.000 kuna, 100.000 i 80.000 kuna. U sve tri kategorije najbolje će birati i publika te će pobjednicima biti uručena nagrada u iznosu od 30.000 kuna.

Također, svi zainteresirani moći će sudjelovati i na edukativnim radionicama koje će se u organizaciji s Algebrom održati u pet gradova, točnije Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Čakovcu.

Prijave traju do 10. srpnja u podne, a sve informacije, kao i uvjete prijavljivanja možete pronaći na službenim stranicama natječaja www.mojzabastart.hr. Imena finalista bit će objavljena 20. rujna.

Okupljenima se obratila i Sandra Bortek, suosnivačica startupa SightRun koji je prošle godine osvojio drugu nagradu žirija, dok je prema glasovima publike proglašen najboljim. Uz pomoć ovog natječaja, istaknula je, nastavili su razvijati istoimenu aplikaciju koja spaja trčanje i turističko razgledavanje.

16. travanj 2024 08:17