Aktualno
StoryEditor

Zagrebačka burza: Investitori suzdržani, indeksi većinom pozitivni

03. Kolovoz 2017.

Srpanj je donio usporavanje aktivnosti investitora, što se ponajprije odrazilo na -25 posto niži promet dionicama unutar knjige ponuda. Iako je promet obveznicama rastao +107 posto, u konačnici to nije bilo dovoljno kako bi anuliralo -20 posto slabiji ukupni promet unutar knjige ponuda.

Indeksi su većinom ostvarili dobar rezultat: korigirani su tek CROBEX10 i CROBEXkonstrukt, i to manje od -1 posto, dok su svi ostali rasli, od čega najviše CROBEXindustrija (+7,6 posto), dok je vrijednost dionica iskazana tržišnom kapitalizacijom porasla oko +2 posto, stoji u mjesečnom izvješću Zagrebačke burze.

>>>Xetra: Zagrebačka burza započela trgovanje na novom sustavu

U srpnju su otvorene prijave za sudjelovanje na konferenciji „Izazov promjene: novi izazovi“, koju već šestu godinu zaredom suorganiziraju Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava i Zagrebačka burza.

>>>Na Zagrebačkoj burzi najviše se trgovalo dionicama Zagrebačke banke

Konferencija „Izazov promjene: novi izazovi“ održat će se 18. – 20. listopada 2017. u rovinjskom hotelu Lone, a događanje predstavlja središnje okupljanje domaće i regionalne financijske zajednice, uz sudjelovanje oko 400 sudionika iz svih grana financijske industrije, iz Hrvatske, regije i svijeta.

26. travanj 2024 11:45