Aktualno
StoryEditor

Zagrebačka županija u potrazi za 104 pomoćnika u nastavi

05. Kolovoz 2017.

U sklopu projekta "Prsten potpore" Zagrebačka županija objavila je Javni poziv za zapošljavanje 104 pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama, koje su ujedno i partneri u projektu.

Ured župana Stjepana Kožića je priopćio da će se pomoćnici u nastavi zaposliti u 25 osnovnih i sedam srednjih škola na području županije na nepuno radno vrijeme (minimalno 20, maksimalno 35 sati), odnosno na puno radno vrijeme.

>>>Država zapošljava, raspisani natječaji za 300 radnih mjesta

Natječajni postupak provode škole koje na svojim web stranicama objavljuju Natječaj za zapošljavanje osoba za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi na određeno vrijeme za nastavnu godinu 2017./2018. i provode selekciju kandidata. Popis škola-partnera projekta i Javni poziv može se vidjeti na web stranicama Zagrebačke županije (www.zagrebacka-zupanija.hr).

Projekt "Prsten potpore" prijavljen je na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava "Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III", koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali" 2014-2020.

Projektom je predviđen odabir, edukacija i zapošljavanje osoba na poslovima pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama na području Zagrebačke županije radi postizanja boljih obrazovnih postignuća, uspješnije socijalizacije i emocionalnog funkcioniranja učenika, ističu u priopćenju iz Zagrebačke županije.

>>>Sisačko-moslovačka županija izgradit će tisuću ‘cikloturističkih’ kilometara u iduće tri godine

Voditeljica projekta Ivančica Prugovečki tvrdi da projekt "Prsten potpore“ kontinuirano raste treću godinu za redom, kako brojem učenika, pomoćnika i partnera na projektu tako i financijama. Podsjeća da se u protekloj školskoj godini 2016./2017. projekt provodio u 26 osnovnih i šest srednjih škola na području županije, te je u sklopu njega bilo angažirano 92 stručno osposobljenih pomoćnika u nastavi za 102 učenika s teškoćama u razvoju.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je oko 4,2 milijuna kuna, od čega su bespovratna sredstava iz Europskog socijalnog fonda bila u vrijednosti 2,5 milijuna kuna, dok je iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU osigurano 871.076 kuna, a preostali dio u istom iznosu Zagrebačka županija je osigurala sama. U školskoj godini 2015./2016. u projekt je bilo uključeno 70 pomoćnika za 80 učenika u 28 škola.

26. travanj 2024 04:48