06. rujan 2017.

Zagrebački poduzetnici mogu dobiti do 100 tisuća županijskih kuna za promociju

Zagrebačka županija financijski podupire organiziranje manifestacija i zajedničkih nastupa na sajmovima, izložbama i natjecanjima čiji je cilj predstavljanje njenih poduzetnika i promocija ili ocjenjivanje njihovih proizvoda i usluga, natječaj za dodjelu potpora objavljen je na službenim stranicama Županije.

Prijaviti se mogu općine i gradovi, komore, udruženja obrtnika i turističke zajednice koje ove godine organiziraju manifestacije na području Zagrebačke županije ili zajednički nastup poduzetnika iz Županije na sajmovima u Hrvatskoj ili inozemstvu.

Maksimalno sto tisuća kuna

Jedan korisnik u kalendarskoj godini može dobiti najviše dvije potpore, maksimalno sto tisuća kuna, što uključuje i potpore za organizaciju manifestacija i potpore za organizaciju zajedničkog nastupa poduzetnika.

>>>Lako je imati ideju, no što je s novcem? Pročitajte ili preuzmite brošuru HAMAG-BICRO-a

Prednost pri dodjeli potpore imat će organizatori manifestacija na kojima izlaže više malih gospodarstvenika, manifestacije s višegodišnjom tradicijom, te organizatori koji izlagačima iz

Zagrebačke županije omoguće besplatan ili nastup pod povoljnijim uvjetima od ostalih izlagača. Posebno će se vrednovati i nastup na inozemnim sajmovima i natjecanjima, te zajednički nastupi većeg broja poduzetnika iz Županije.

Natječaj do 1. prosinca

Natječaj za potpore bit će otvoren do utroška sredstava, najkasnije do 1. prosinca ove godine. Prijave za dodjelu potpore dostavljaju se Upravnom odjelu za gospodarstvo na obrascu prijave uz potrebnu dokumentaciju.

>>>Poklon priručnik za poduzetnike: Javna nabava – kako dobiti posao od države prema novim pravilima

Upute za prijavitelje i obrasci dostupni su na službenim internetskim stranicama Zagrebačke županije.

Prijave će se rješavati u skupinama prema redoslijedu prispijeća i do utroška proračunskih sredstava. Odluku o odabiru projekata donosi Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.