Aktualno
StoryEditor

Zajednička ulaznica za Plitvice, Paklenicu, Velebit, Zavratnicu, Baraćeve špilje - 300 kuna

19. Srpanj 2018.

U Javnoj ustanovi Nacionalni park Plitvička jezera svečano je otvoren novoizgrađeni panoramski vidikovac smješten na Ulazu 1 Nacionalnog parka, a istom tom je prilikom predstavljena i nova, zajednička ulaznica za devet turističkih destinacija u Lici.

Ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera Tomislav Kovačević u pozdravnom je obraćanju istaknuo da će se novim vidikovcem rasteretiti iznimno posjećen postojeći vidikovac i omogućiti većem broju posjetitelja uživanje u jednom od najljepših pogleda na svijetu - pogledu na Veliki slap. Kovačević je naglasio kako je vidikovac u potpunosti izgrađen od strane zaposlenika Nacionalnog parka specijaliziranih za održavanje i gradnju staza i mostova unutar Parka, na što je iznimno ponosan.

>>>Drugačija promocija Like – parfem Plitvice

Prigodom otvaranja vidikovca ravnatelj Kovačević predstavio je i zajedničku ulaznicu Lika destinacije koja je dio jedinstvenog projekta održivog razvoja turizma i brendiranja destinacije u Hrvatskoj i koja osim posjeta Nacionalnom parku Plitvička jezera posjetiteljima omogućuje i posjet drugim zaštićenim područjima prirode i znamenitostima unutar Lika destinacije - Nacionalnom parku Paklenica, Nacionalnom parku Sjeverni Velebit, Parku prirode Velebit (Uvala Zavratnica i Cerovačke špilje), Pećinskom parku Grabovača i Baraćevim špiljama, Hrvatskom centra za autohtone vrste riba i rakova krških voda te Memorijalnom centru Nikola Tesla.

>>>Zapuštena, vandalizirana Vila izvor na Plitvičkim jezerima postaje znanstveno-edukacijski centar

Projekt zajedničke ulaznice realiziran je u skladu s načelima održivog razvoja kojima se Nacionalni park Plitvička jezera rukovodi, kontinuirano jačajući suradnju s lokalnom zajednicom i dionicima izvan područja Nacionalnog parka. Zajednička ulaznica u prodaji je od 1. srpnja 2018. godine na prodajnim mjestima Nacionalnog parka Plitvička jezera (Ulaz 1, Ulaz 2 i Flora), a vaučere za posjet zaštićenim područjima prirode i znamenitostima posjetitelji mogu iskoristiti do 31. listopada 2018. godine. Ulaznica je dostupna po cijeni od  300 kuna za odrasle i 200 kuna za djecu (7-18 godina).

>>>Na Plitvicama počeli radovi na zbrinjavanju otpadnih voda

„Plitvička jezera su dobro predstavljen i valoriziran fenomen kojem se divi cijeli svijet što najbolje pokazuje kontinuirani porast broja posjetitelja, posebice posjetitelja iz Japana čiji je broj ove godine porastao za više od 40%. Također, važan je podatak da od ukupnog broja turista koji posjete Republiku Hrvatsku, 10% njih posjeti i Nacionalni park Plitvička jezera", rekao je ministar Gari Cappelli na otvaranju vidikovca.

23. travanj 2024 23:31