Aktualno
StoryEditor

Zaključen stečaj tvrtke Željka Žužića sa 7,8 milijuna kuna duga

23. Listopad 2018.

Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje o istovremenom otvaranju i zaključenju stečajnog postupka nad Solidum-Žužić d.o.o., tvrtkom poduzetnika Željka Žužića pa će se nakon pravomoćnosti tog rješenja ta tvrtka s više od 7,8 milijuna kuna duga brisati iz sudskog registra.

Sudsko rješenje uslijedilo je nakon prijedloga Financijske agencije (Fine) za otvaranje stečajnog postupka u kojem se navodi da je još sredinom ožujka prošle godine Solidum-Žužić imao evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u ukupnom iznosu od 7.835.913 kuna te da nema zaposlenika.

>>>Turudić opet uskratio nagodbu poduzetniku Žužiću koji je Merzel dao sto tisuća eura mita

U travnju ove godine je bio pokrenut i prethodni postupak radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečajnog postupka, a sud je nakon toga sud po službenoj dužnosti utvrdio da dužnik nema imovine dovoljne ni za namirenje troškova stečajnog postupka.

Sudskim rješenjem u rujnu su bile pozvane osobe koje imaju interes za provedbu stečaja Solidum-Žužića da u roku od 15 dana uplate 10.000 kuna kao predujam za namirenje troškova prethodnog i otvorenog stečajnog postupka, no kako nitko nije uplatio traženi predujam, sud je donio rješenje o otvaranju i zaključenju stečajnog postupka.

Solidum-Žužić sa sjedištem u Petrinji je tvrtka s 20.000 kuna temeljnog kapitala kojoj je jedini osnivač bio Žužić, direktor Branko Jelekovac, a kao glavni predmeti njezina poslovanja navode se poljoprivreda, lov i šumarstvo, prerada drva i proizvodnja namještaja.

Žužić je poznat i kao vlasnik zagrebačkog centra Solidum, a ime tog poduzetnika vezalo se uz brojne afere uključivši i aferu Bankomat, a tijekom lipnja ove godine na suđenju bivšoj sisačko-moslavačkoj županici Marini Lovrić Merzel potvrdio je da joj je dao sto tisuća eura mita kako bi mogao kupiti udio u Cestama Sisak.

>>>Žužićevu nagodbu s Uskokom potvrdio Vrhovni sud

U studenome bi trebao ponovno svjedočiti na tom suđenju koje je iznova počelo pred novim sudskim vijećem, a Žužić je sporazumno osuđen nakon nagodbe s Uskokom.

26. travanj 2024 05:17