Aktualno
StoryEditor

Žalac odbacila Panenićeve optužbe: Njegov istup služi u predizborne svrhe

31. Svibanj 2017.

Ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac u srijedu je u Osijeku odbacila tvrdnje čelnika Mosta Tomislava Panenića i Vlahe Orepića s konferencije za novinare u Vinkovcima da HDZ i ona osobno beskrupulozno napadaju nezavisne kandidate u 2. krugu izbora u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Tijekom posjeta premijera Andreja Plenkovića Osijeku Žalac je, na upite novinare da komentira tvrdnje predstavnika Mosta, rekla kako nezavisne kandidate nije spomenula niti jednom riječi te da odbacuje sve takve insinuacije.

>>> Žalac: Do kraja godine planiramo povući 13 milijardi kuna za ‘oživljavanje Slavonije’

Komentirajući Panenićevu tvrdnju da je "Projekt Slavonija" plagijat, zbog čega je protiv nje podnesena anonimna kaznena prijava Žalac je podsjetila kako je Panenić nedavno u Osijeku sudjelovao na prvoj sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, i da "tada ništa nije rekao", pa stoga drži da njegov istup služi u predizborne svrhe. Na upit da komentira Panenićeve tvrdnje kako su u "Projekt Slavonija" uvršteni neki projekti iz operativnog programa 2014-2020, koji nikako ne bi mogli ući u ovaj projekt te da je lažirana tablica s nekim podatcima o tome projektu Žalac je rekla kako se tablica vodi od 18. listopada prošle godine, odnosno od dana kad je stupila na tu dužnost.

15. travanj 2024 07:59