Aktualno
StoryEditor

Žalac zapošljava 65 ljudi

18. Kolovoz 2017.

Europska komisija u izvješćima svojih revizora uzastopno navodi kako je razina zapošljavanja osoblja u tijelima u sustavu provedbe i praćenja fondova EU u Hrvatskoj nerazmjerna višestrukom porastu iznosa iz fondova dostupnih našoj državi u ovome programskom razdoblju i složenosti zadaća koje treba obaviti.

Osim toga, veliki nedostatak zaposlenika na poslovima EU prepoznat je kao jedan od ključnih uzroka slabijih rezultata u povlačenju sredstava iz fondova EU, što bi moglo ugroziti odgovarajuću pripremu i provedbu projekata financiranih u sklopu programa Europske unije. Zbog toga je u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, koje zasad ima 254 zaposlena, nedavno raspisan natječaj za dodatnih 65 zaposlenika koji će raditi na poslovima EU.

>>>Žalac: Zakon o strateškom planiranju donijet će preokret u načinu upravljanja državom i javnom upravom

- Važno je naglasiti da će se dodatni kapaciteti nužni za provedbu programa Europske unije financirati novcem iz proračuna Europske unije u iznosu od 85 posto iz Programa tehničke pomoći - naglašava ministrica Gabrijela Žalac. Prema njezinu mišljenju, Hrvatska je dosad iz Unijinih fondova povukla premalo novca i svi ti ljudi radit će, kaže, na pripremi za novo financijsko razdoblje, ono nakon 2020. -

− Svi oni već iduće godine moraju početi raditi na pripremi kvalitetnih programa koji će zaista zrcaliti potrebe s terena kako bi svaki cent koji nam je na raspolaganju bio iskorišten upravo ondje gdje je najpotrebniji − kaže Žalac.

>>>FOTO: Počeo je transfer europskog novca hrvatskom poduzetništvu i znanosti

25. travanj 2024 23:19