Aktualno
StoryEditor

Zamijenite li dobro poznate kulise zagrebačkih restorana Foodballerkom, evo što izabrati

04. Srpanj 2018.

Kobasice s klasičnim, pomalo dosadnim majoneza/kečap/senf umacima do prije nekoliko godina bile su gotovo pa jedino što se moglo pojesti tijekom raznih događanja u Zagrebu. Srećom, reogranizacijom Adventa Zagrepčani i turisti dobili su priliku uživati u raznim street food specijalitetima lokalnih restorana čija ponuda zadovoljava i one najizbirljivije, a ne bi ih se posramile ni svjetske metropole. Tu je i sve više ljetnih događanja bez obzira na to što  se zabava u najtoplijim mjesecima godine seli na obalu pa oni koji ostaju u Zagrebu ili kroz njega samo prolaze itekako mogu guštati u gradu.

>>>Street food, koncerti, nogomet i poezija na festivalu Foodballerka

Posjetili smo jedno takvo događanje - Foodballerku koju, vjerujemo, ne treba posebno predstavljati jer rijetko tko nije čuo za mlađu sestru poznatog adventskog Fuliranja. Svi koji posjete Strossmayerov trg za vrijeme trajanja Foodballerke tako mogu osim gledanja nogometnih utakmica na velikom ekranu uživati u večernjim koncertima i vrhunskoj hrani.

Odlučite li se u pauzi za ručak prošetati do Strossmayerova trga, odvesti poslovnog partnera na opušteni ručak ili se jednostavno opustiti nakon posla, donosimo mali izbor iz onoga što se nudi na Foodballerki.

https://www.instagram.com/p/BkvWrW2lPO3/?hl=hr&taken-by=lider.media

U 20 kućica smjestili su se lokalni ugostitelji koji posjetiteljima nude originalne specijalitete prilagođene upravo obožavateljima nogometa kao što su Vatreni ćevapi s LUKOM koje je pripremio 50 A Burger & Champagne Bar kojima su posebno oduševljeni stranci. Osmišljeni su posebno za ovo prvenstvo i posvećeni reprezentaciji i navijačima.

[caption id="attachment_350508" align="aligncenter" width="670"] Ćevapi, 50 A Burger & Champagne Bar[/caption]

Tu su i razni burgeri, salate, pašticada, slastice, osvježavajući kokteli, zatim posebno craft pivo World Cup Lager koje je u ograničenoj količini pripremio The Garden Brewery, a može se probati samo na Foodballerki.

Što se gastro strane tiče, apsolutne smo amaterke i daleko od gastro-kritičarki, ali svakako volimo uživati u odličnoj hrani. Oko favorita se slažemo, iako je teško odrediti redoslijed. To su Ronaldo baget s junećim ramstekom dimljenim u smokeru iz Good Fooda, taquitos de pollo koje je pripremio Oli House, te pekarski krumpir iz Kitchen & Grill Plac.

Slika govori više od tisuću riječi stoga je najbolje da sami pogledate u čemu smo sve imale priliku uživati na Foodballerki.

[caption id="attachment_350287" align="aligncenter" width="670"] Pulled pork, od BarbaQ[/caption]

 BarBaQ nam je ponudio izvrsnu salatu od trgane svinjetine (Pulled Pork).

[caption id="attachment_350290" align="aligncenter" width="671"] Dalić Burger, Haustor House[/caption]

Ramstek s koštanom srži u pecivu s ukusnim umakom naziva se Dalić Burger. Ovaj odličan burger sprema Haustor Hause.

[caption id="attachment_350294" align="aligncenter" width="670"] Ladićevi pilići, Garden Kitchen Bar[/caption]

Jelo koje izgledom podsjeća na kokice odlična su zakuska za vrijeme gledanja utakmice. Ladićevi pilići naziv je jela kojeg su spremili iz Garden Kitchen Bara.

[caption id="attachment_350295" align="aligncenter" width="670"] Ćevapi i krumpirići, Plac Kitchen & Grill[/caption]

Ćevapi i odlični krumpirići koji su nam jedan od favorita, a priprema ih Kitchen & Grill Plac.

[caption id="attachment_350296" align="aligncenter" width="670"] Kobasice, Wurst bar[/caption]

Okuse odličnih austrijskih kobasica, blagih, ljutih i ekstra ljutih možete probati u Wurst baru.

[caption id="attachment_350298" align="aligncenter" width="671"] bagel sendvič s lososom, RougeMarin i Bagel & Lobster bar[/caption]

Rougemarin posjetiteljima Foodballerke nuditi burgere i sendvič pulled pork, kao i bagel chips, bagel peciva i bagel sendviče iz Bagel&Lobster Bara. Mi smo probale bagel sendvič s lososom i odličan je!

[caption id="attachment_350297" align="aligncenter" width="670"] Pohani panirani pileći batak i zabatak, Time[/caption]

Iz Timea su nam pripremili ukusne pohane panirane pileće batke i zabatke s prženim krumpirićima i tri vrste umaka.

[caption id="attachment_350302" align="aligncenter" width="670"] Pašticada u lepinji, T&T[/caption]

Glavni adut T&T Street Food & Drinksa je pašticada u pita kruhu. Uz to ponudili su nam osvježavajuće koktele s ledenim čajevima i infused gin&tonic s ginom koji sami infuziraju s raznim začinima i biljkama.

[caption id="attachment_350303" align="aligncenter" width="670"] Ronaldo‘s Roast Beef, Good Food[/caption]

Good Food nam je pripremio slavni specijalni Ronaldo‘s Roast Beef Sandwich. Slažemo se da je ovaj sendvič favorit Foodballerke.

[caption id="attachment_350304" align="aligncenter" width="670"] Taquitos de pollo, Oli House[/caption]

Ako ste ljubitelji meksičke hrane onda vam difinitivno preporučamo od Oli Housa pikantno, ukusno i hrskavo jelo - taquitos de pollo.

[caption id="attachment_350305" align="aligncenter" width="670"] Palačinke, Milky[/caption]

Nakon preukusnih slanih jela, na red je stiglo i nešto slatko! Ako ste ljubitelji palačinki, a vjerujemo da jeste, onda definitivno morate probati ove palačinke iz Milky palačinkarnice.

[caption id="attachment_350306" align="aligncenter" width="670"] Kokteli, T&T[/caption]

Sva ova jela, i više od toga, imate priliku kušati do 15. srpnja. Radno vrijeme Foodballerke je od ponedjeljka do četvrtka od 12 do 23 h, petkom od 12 do 01, subotom od 11 do 01 i nedjeljom od 11 do 23 h. Ulaz na festival je besplatan.

Pripremile: Astrid Elizabeth Pavleković i Vanessa Katanović

26. travanj 2024 13:09