Aktualno
StoryEditor

Zanima vas koliko su lojalni i sretni vaši zaposlenici?

12. Studeni 2017.

Da su sretni zaposlenici preduvjet uspješne kompanije i zadovoljnih kupaca nije fraza, već činjenica koju iz godine u godinu potvrđuju i neke od najuspješnijih kompanija u Hrvatskoj.

Riječ je o tvrtkama koje iz godine u godinu osvajaju nagradu kao Najbolji poslodavac, priznanje koje tvrtkama odaju vlastiti zaposlenici kroz sudjelovanje u Istraživanju zadovoljstva zaposlenika.

Istraživanje zadovoljstva zaposlenika portal MojPosao provodi svake godine na više od 3.500 zaposlenika diljem zemlje. Rezultati istraživanja tvrtkama otkrivaju detalje o njima samima: pružaju li zaposlenicima dovoljno izazovne zadatke, koliko su zaposlenici lojalni kompaniji, jesu li uvjeti rada zadovoljavajući, kolika je razina posvećenosti poslu, je li komunikacija unutar tvrtke dobra i tako dalje.

Istraživanje tijekom cijele godine

Istraživanje zadovoljstva zaposlenika daje brojčane pokazatelje zadovoljstva kroz devet kategorija te otkriva koliki je stupanj angažiranosti zaposlenika u organizaciji. Istraživanjem se osim uvida u stanje tvrtke, dobiva i usporedba ocjena kategorija zadovoljstva zaposlenika u odnosu na najbolje tvrtke u kategoriji, sve tvrtke koje sudjeluju u istraživanju i u odnosu na tvrtke iste djelatnosti.

Istraživanje zadovoljstva zaposlenika provodi se tijekom cijele godine, a upitnikom se istražuju sljedeći elementi zadovoljstva zaposlenika: Izazovnost radnih zadataka, Lojalnost zaposlenika, Organizacija rada, Radni uvjeti, Osobni rast i razvoj, Uključenost u donošenje odluka, Posvećenost poslu, Međuljudski odnosi, Komunikacija u tvrtki.

Rezultati ostvareni unutar četiri kategorije (osobni rast i razvoj, uključenost u donošenje odluka, međuljudski odnosi te komunikacija u tvrtki) dodatno se analiziraju i vrednuju u okviru zasebne cjeline ‘angažiranost zaposlenika‘.

>>>MojPosao: Radno mjesto pruža iskustvo, prijatelje, nove ljubavi pa i poneki čir

Temeljem dobivenih podataka, organizacija vrlo precizno može kreirati strategiju kojom će potaknuti angažiranost zaposlenika i pristupiti primjeni rješenja koje će neupitno dati željene rezultate.

Postignuća tvrtki koje ostvare najbolje rezultate komuniciraju se i javno kroz dodjelu nagrade Najbolji poslodavac. Čiji su zaposlenici najsretniji, tko ima najviši stupanj angažiranosti zaposlenika, u kojoj su kompaniji zaposlenici najlojalniji te gdje su međuljudski odnosi na zavidnoj razini, otkrivamo svakog prosinca u godini, kada oni najbolji dijele s kolegama svoje rezultate i dobre prakse.

Međutim, Istraživanje zadovoljstva zaposlenika puno je više od nagrade.

To je precizan skener trenutne radne atmosfere, motiviranosti i angažiranosti kadra, uvid u kvalitetu poslovnih procesa te jakih strana, ali i područja u kojima je potrebno uložiti dodatni napor kako bi se povećala produktivnost.

Upravo iz tog razloga, brojne kompanije u Hrvatskoj rado sudjeluju u istraživanju koje im, s obzirom na ostvarene rezultate, pruža i vrlo konkretne smjernice za poboljšanja te daljnji razvoj i napredak. Stoga ne čudi da su pojedine hrvatske kompanije već godinama sudionice Istraživanja zadovoljstva zaposlenika, koje im je olakšalo uočavanje i rješavanje problema unutar tvrtke te napredak u području upravljanja zaposlenicima i njihovim zadovoljstvom.

Postanite i vi dio velike poslovne obitelji i priključite se tvrtkama koje znaju da svoj poslovni uspjeh prvenstveno mogu zahvaliti motiviranim i angažiranim zaposlenicima! Saznajte više informacija o Istraživanju zadovoljstva zaposlenika i prijavite se za sudjelovanje.

25. travanj 2024 01:58