Aktualno
StoryEditor

Započela Liderova konferencija Marketing & Sales by numbers

09. Lipanj 2016.

- Paradigma marketinga se promijenila. Potrošači danas raspolažu s velikim brojem podataka, a razvoj tehnologije nemoguće je pratiti. Danas stručnjaci za marketing moraju znati kako osvojiti srca potrošača, ali i kako održati stratešku poziciju na tržištu. Nadam se da ćemo Vam danas tijekom dana pomoći da ostvarite taj naum - izjavio je Željko Vukelić, direktor Lider Media na početku Liderove konferencije Marketing & Sales by numbers.

Cilj ove konferencije je marketinškim profesionalcima približiti neke od provjerenih načina za efikasan marketing koji se temelje na podacima i brojkama, dok je njena ideja na jednom mjestu okupiti ključne ljude odjela marketinga i prodaje u kompanijama kako bi zajedničkim snagama pronašli odgovor na pitanje svih pitanja – kako povećati prodaju?

Vatroslav Škare, profesor sa Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, održao je predavanje nazvano ’ Kako ćete znati da ste postali marketinški menadžer?’.

- Marketinški menadžer je zanimanje koje je u cijelom poslovnom svijetu najteže definirati.  Mi smo u biznisu stvaranja potrošnje, mi stvaramo kupca. Marketinški menadžer ne može stvoriti potrebu, već treba znati prepoznati što potrošača muči i koje su njegove potrebe – objasnio je Škare.

Profesor tvrdi kako uspješan marketinški menadžer današnjice mora ispuniti tri kriterija; on mora znati gradivo, shvatiti da je prodaja kombinacija znanosti i umjetnosti, te znati kako marketing koristiti strateški.

- Znanstveno je potvrđeno kako baš marketinški menadžeri imaju najbolje predispozicije da postanu direktori tvrtke. Razumiju tržište i potrošače, te imaju vještine koje ta odgovorna funkcija traži – zaključio je Škare.

Akademski partner konferencije je  Ekonomski fakultet u Zagrebu,  sponzori su Vip i SAP, a u sklopu programa biti će održane i dvije radionice; Marketing Management Challenge koju će voditi Vatroslav Škare, te radionica koju će voditi Alen Mayer iz North American Sales Training Corporation.

19. travanj 2024 10:18