Aktualno
StoryEditor

Započeo je Leadership program Sirius za srednji menadžment

20. Listopad 2017.

Započeo je Leadership program SIRIUS u organizaciji poslovnog tjednika Lider i konzultantske tvrtke Studio5 koji će se održavati do 24. ožujka 2018. godine u prostorijama HUB385 u Petračićevoj ulici u Zagrebu. Program polaznicima, budućim menadžerima ili onima koji to već jesu na razini srednjeg menadžementa uz teoretski okvir daje i praktičnu primjenu.

Program se sastoji od 10 modula ukupnog trajanja 100 sati od kojih svaki traje po dva dana. Moduli su zasnovani na interakciji s polaznicima, a sastoje se od teorijskog i praktičnog dijela/radionice čiji su predavači renomirani eksperti u svom području s višegodišnjim menadžerskim iskustvom.

Nakon završenog Leadership programa SIRIUS polaznici stječu kompetencije, te postaju ‘people oriented‘ menadžeri koji povezuju strategiju i operativu, razvijaju sebe i svoj tim, posjeduju vještine i sposobnosti kojima mogu dobiti najbolje od svog tima, te imaju poboljšanu komunikaciju.

S cjelokupnim programom polaznike je upoznala Irena Jolić Šimović, direktorica i vlasnica Studija 5.

- SIRIUS edukacijski Leadership program namijenjen srednjem managementu, počiva na praktičnoj i dinamičnoj metodi učenja. Želimo prenijeti praktična iskustva menadžerskih znanja i spoznaja našem okruženju. Pratimo smjer svjetske struke i ekspertize s ciljem pokretanja promjena i širenja dobre vibracije. "Može se" - naš je kredo, objasnila je Irena Jolić Šimović.

Polaznicima se prilikom otvorenja programa obratio i glavni urednik poslovnog tjednika Lider Miodrag Šajatović.

- Dvaput smo organizirali seminare o korporativnom upravljanju i jako smo sretni što smo sada krenuli dalje i sa Studiom 5 pokrenuli Leadership program za srednji menadžment. Na tržištu postoji jako puno seminara za obrazovanje kadrova, međutim pokazalo se kako je upravo niša za srednji menadžment nepopunjena. Zajedničkim snagama smo osmislili program, te uspješno okupili prvu generaciju čije su reakcije odlične. Imamo odličan tim predavača, a seminar će funkcionirati po principima poslovnih škola i vjerujem da će prva generacija biti zadovoljna, kazao je Šajatović.

U prvom modulu predavanje kroz radionicu ‘Četiri sobe promjene‘ je održala Rajka Marković, susosnivačica i direktorica tvrtke Prava formula, te Latica Mladina, psihologinja i suosnivačica tvrtke Together d.o.o.

Četiri sobe promjene

Rajka Marković ima višegodišnje iskustvo u upravljanju ljudima, a bavi se razvojem lidera i organizacija kroz coaching, trening i savjetovanje. Kroz svoje predavanje polaznike je upoznala s teorijom Četiri sobe promjene, te ih naučila upotrebljavati tu teoriju kao platformu za rješavanje problemskih situacija.

Latica Mladina svoj rad zasniva na modernim saznanjima iz područja upravljanja ljudskim resursima, a proteklih 15 godina na razne načine bavi se temama ljudskog funkcioniranja i ponašanja. Radionica Leadership programa naziva ‘Upravljanje sobom‘ pod njezinim vodstvom posvećena je istraživanju sebe kao polazišne točke za razumijevanje i vođenje drugih, a temeljena je na različitim psihologijskim metodama samouvida.

>>>Druga generacija Liderove akademije uspješno završila Seminar o korporativnom upravljanju

Ova radionica otvara prostor za početak Leadership programa Sirius, a njome polaznici dobivaju uvid u vlastite snage, uče bolje razumijeti način funkcioniranja drugih ljudi, kao i smjernice za osobni razvoj.

U ostatku programa, polaznici će kroz preostale module imati priliku kroz teorijski i praktični aspekt učiti o sljedećim temama:

  • Poslovna strategija
  • Projektni poslovni menadžment
  • Financijsko poslovanje i analitičko razmišljanje
  • Strateški marketing i prodaja
  • Komunikacijski i prezentacijski alati
  • Korporativno upravljanje iz perspektive CEO-a
  • Digitalna transformacija/Poslovanje u digitalno doba
  • Kako potaknuti inovativnost
  • Backstage i front stage of PR
  • Upravljanje timovima i učinkom
  • Leadership u praksi
  • Upravljanje promjenama i transformacijama
04. svibanj 2024 00:51