Aktualno
StoryEditor

Započnite 4. industrijsku revoluciju s nama

04. Svibanj 2018.

Tehnologija donosi napredak i osigurava budućnost. Stručnjaci smatraju da bi 4. industrijska revolucija mogla postati potpuna stvarnost za 10 do 20 godina. A do tada valja posložiti zakone i regulativu. EU ima Digitalnu agendu 2020., odnosno plan za stvaranje jedinstvenog digitalnog tržišta, no unatoč tomu debelo kaska za SAD-om i Azijom. A kada je riječ o Hrvatskoj, stanje je i dramatičnije, posebno po pitanju umreženosti, gdje je statistika neumoljiva i kaže da tek trećina ima brzi pristup fiksnom internetu, a usluge su daleko od digitaliziranih.

>>>Ususret 4. industrijskoj revoluciji – Štefanić: Hrvatskoj nedostaje strategija digitalnog obrazovanja

U sklopu konferencije prikazat će se globalni trendovi razvoja i mogući utjecaji na gospodarske i društvene promjene. Prezentirat će se vlastiti pristupi u razvoju pametnih sustava. Okupljamo ključne igrače iz ovog raznolikog ekosustava koji omogućuju korisnicima uvid u mogućnost pokretanja 4. industrijske revolucije u svom mikrosustavu.

Sve o 4.0 svijetu koji će se materijalizirati u sljedećih deset godina te o pametnim strojevima koji će nas u taj svijet odvesti saznajte od vrhunskih stručnjaka. Prijavite se!

O važnosti digitalne transformacije za RH govorit će Mario Antonić, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, a to će u EU okvire staviti Max Lemke iz Europske komisije. Primjere iz Njemačke donosi Friedrich Vollmar, ambasador inicijative Plattform Industrie 4.0.

>>>Vlačić: ‘Napad’ na hrvatsko tržište jedna je od najvećih barijera intenziviranja inovacija

Hrvatske prilike prikazat će brojni predvodnici na polju inovativne industrije, poput Gordane Kovačević iz Ericsson Nikole Tesle, Nedeljka Štefanića s FSB-a, Slavka Vidovića i Gorana Markovića iz Infodoma, Vlaste Zanki iz HEP-a, Ernesta Vlačića iz Novamine i Relje Markovića iz Addiko banke.

Očekuje se živa rasprava i za okruglim stolom gdje će svoja iskustva uz neke od navedenih podijeliti i Sergio Galošić iz Klimaopreme, Medeja Lončar iz Siemensa, Luka Škacan iz Hrvatske pošte te Sabina Škrtić iz Enna Grupe.

>>>4. industrijska revolucija – Galošić: Tvrtke koje ulažu u razvoj trebaju imati olakšice

Cilj konferencije je predstaviti za sada vidljivi horizont dometa i utjecaja promjena koje nam nosi 4. industrijska revolucija. Nema područja koje neće biti snažno zahvaćeno ovim promjenama: poslovno upravljanje, zdravstvo, energetika, transport, industrija, uslužna djelatnost, intelektualne usluge i drugo. Na konferenciji će se iz konkretnih primjera saznati i kako započeti s primjenom u vlastitoj sredini.

25. travanj 2024 00:54