Aktualno
StoryEditor

Zaposlenost u industriji smanjena za 1 posto na godišnjoj razini

05. Lipanj 2018.

Ukupan broj zaposlenih u industriji u travnju je u usporedbi s ožujkom ostao nepromijenjen, dok je u usporedbi s travnjem 2017. manji za jedan posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Podaci o kretanju zaposlenosti u industriji u travnju u odnosu na ožujak razvrstani po nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti pokazuju najveći rast zaposlenosti u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, za 4,4 posto, proizvodnji metala za 1,3 posto, proizvodnji ostalih nemetalnih mineralnih proizvoda za 1,2 posto i proizvodnji duhanskih proizvoda za 1,1 posto.

>>> HZZ: Nezaposlenost 20% manja nego prošle godine 

Istodobno je indeks zaposlenosti najviše pao u pomoćnim i uslužnim djelatnostima u rudarstvu, za 4,2 posto, opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji za 2,3 posto te u proizvodnji namještaja za 1,9 posto.

Godišnja usporedba pokazuju rast zaposlenosti u travnju u odnosu na isti lanjski mjesec u proizvodnji ostalih nemetalnih mineralnih proizvoda za 5,9 posto, tiskanju i umnožavanju snimljenih zapisa za 3,8 posto te u proizvodnji osnovnih farmaceutskih proizvoda i pripravaka za 3,2 posto.

Ukupna proizvodnost rada u industriji u razdoblju od siječnja do travnja 2018. u usporedbi s istim razdobljem 2017. veća je za 1,5 posto, pokazuju nedavno objavljeni podaci DZS-a.

19. travanj 2024 18:35