Aktualno
StoryEditor

Zašto ne ići na speed date u Vladu

09. Lipanj 2016.
Piše:
Biljana Starčić

Svaki put kad otputuje u drugi grad moja prijateljica kaže da bi tamo mogla živjeti.

U Rimu ju je osvojilo vrijeme, u Dublinu veselje, a u Amsterdamu kultura.

Turist k‘o turist, bila je tamo na svojevrsnom speed dateu sa znamenitostima. Mjerkala svaku građevinu par minuta, pokušala zaključiti je li joj dovoljno zanimljiva da joj se ponovno vrati i odjurila na iduću.

To zadovoljstvo koštalo ju je 36 eura plus 10 za vodičicu Daniellu koja je u autobusu slavila 44. rođendan. Ona je od onih sretnika kojima je svaki dan rođendan. I sa svakom grupom. Moja prijateljica shvatila je da ugovorena kultura nije za nju i sama istražila grad.

Podsjetio nas je taj njen speed date na ovaj koji je upravo neslavno okončao u Vladi.

Ministri k‘o turisti sjeli jedni preko puta drugih, mjerkali se par mjeseci i pokušali zaključiti kako će im biti u braku. Neki su se ponadali da će im svaki dan biti rođendan, i bili su ga spremni slaviti sa svakom grupom. Neki su zaključili da za visoku cijenu ne dobiju ništa i odlučili se osamostaliti.

Shvatili su brzo da ugovorena ljubav nije za njih, a ta kasna spoznaja koštala je nas građevine blamaže na svjetskim tržištima, dok nove blamaže tek slijede u predstojećoj bitki za bračnu stečevinu.

Prvi potpredsjednik vlade i onaj bez rednog broja, kao i većina bivših parova, više ne govore istim jezikom, što je samo točka na i premijeru koji ih je od početka slabo razumio.

Kao što je to bio slučaj sa sad već legendarnom zabilješkom sastanaka Ive Sanadera sa Zsoltom Hernadijem i Jozom Petrovićem, moglo bi se skoro iz vlade i na upit o svježe razvedenom trojcu čuti: U privitku dopisa dostavljamo Vam traženu evidenciju, te skrećemo pozornost na to da se oznaka #Error ispisuje kada ih spomenemo!

20. travanj 2024 11:25