05. veljača 2018.

Zbog afere sa savjetnicima Todorić nadopunio kaznenu prijavu protiv Ramljaka

Krajem listopada Ivica Todorić podnio je kaznenu prijavu protiv potpredsjednice Vlade Martine Dalić i izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka. Zbog afere sa savjetnicima, Ivica Todorić ovih je dana nadopunio kaznenu prijavu protiv Ante Ramljaka, doznaje N1.

>>>‘Kriminal u Agrokoru’: Todorić podnio kaznenu protiv Dalić, Ramljaka, Wagnera i Knighthead

Naime, krajem travnja bivša Ramljakova tvrtka Texo Management d.o.o. sklopila je ugovor s tvrtkom AlixPartners za savjetovanje o restrukturiranju Agrokora na temelju kojeg svakoga tjedna naplaćuje za poslove savjetovanja gotovo 250.000 kuna, koje potkrepljuju fakturama.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković i predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović ocijeli su taj iznos prevelikim i nemoralnim. Cijeli događaj premijer Andrej Plenković za sada ne želi komentirati te je zatražio dodatnu analizu savjetničkih ugovora.

>>>Maras: Plenković već tri dana šuti, a omogućio je Dalić i Ramljaku da bogato nagrade svoje ljude

Bivši financijski ministar Borislav Škegro u emisji ‘Točki na tjedan‘ tvrdi da ne vidi ništa sporno u djelovanju povjerenika Ramljaka i ministrice Martine Dalić. Saznao je kaže i tko je pisao famozni Lex Agrokor, no nije dao konkretan odgovor je li među autorima i sam Ramljak.

- Tko piše bilo koji drugi zakon? Koga konzultiraju članovi radne skupine? Lex Agrokor su pisali oni koji su trebali, uzvratio je Škegro protupitanjem.

Zaključno je rekao da Alix Partners ne plaća Agrokor, već vjerovnici te da nijedan zaposlenik koncerna neće zbog toga biti oštećen.

>>>Bernardić: ‘Legalna pljačka’ u Agrokoru smrdi na korupciju, tu ima posla za DORH