Aktualno
StoryEditor

Zbog Overseasa mnogi ostali bez božićnih poklona, problemi s dostavom krenuli i prije

27. Prosinac 2017.

Overseas, jedna od najvećih kurirskih tvrtki u Hrvatskoj navukla je bijes građana i prije blagdana, a čini se kako je tijekom Božića situacija eskalirala. Građani su se počeli skupljati u skladište Overseasa, u Hrvatskom Leskovcu kako bi preuzeli svoje pakete. Overseas ne dopušta da se paketi preuzimaju u njihovom skladištu, ali prema pisanju ljutitih građana njihovi paketi stigli su u sjedište Overseasa i htjeli su ih podići sami, kada im već nisu dostavljeni. Jedna korisnica je napisala kako je navodno morala intervenirati i policija.

Strahota od dostave, treba ih tužiti, oni su horor od firme, prijavite ih, samo su neki od komentara na Googleu, a da je situacija ozbiljna uvjerili smo se i sami kada se u redakciju javila korisnica Overseasa, novinarka Galina Popović, koja je shvatila kako nikada neće dobit svoj paket ako ozbiljno ne pristupi problemu.

Amazon joj poslao novi sat, iako se njezin nalazio u skladištu Overseasa

Galina je naručila sat sa britanskog Amazona prije više od mjesec dana. Paket je putovao u Hrvatsku putem UPS- a, koji ima ugovor s Overseasom. Putem broja paketa u svakom trenutku mogla je vidjeti gdje se paket nalazi. Kada je paket stigao u sjedište Overseasa bila je i više nego sretna zbog poklona koji si je priuštila.

Paket je brže od očekivanog stigao iz Engleske u Hrvatski Leskovac, no nakon što je stigao u skladište Overseasa nikada joj nije dostavljen. Pokušala je stupiti u kontakt sa službom za korisnike u Overseasu, no automatska sekretarica joj je konstantno govorila kako je peta na redu čekanja te su razgovori, odnosno njezino čekanje na telefonu, trajali i više od sat i pol.

[caption id="attachment_312532" align="alignleft" width="709"] Foto: screeenshot Google[/caption]

- Jednom sam bila i prva na redu čekanja, pa sam čekala sat vremena. Nitko mi nije znao obrazložiti što se dogodilo s mojim paketom. Čak su mi jednom rekli kako je moj paket mali te kako postoji mogućnost da se izgubio u njihovom velikom skladištu. Svaki put se javljala druga osoba na telefon i uvidjela sam da ono sto govore nema nikakve logike. Najviše me šokirala činjenica da je Overseas na svoju stranicu unio promjene vezane za moj paket, a koje nisam tražila. Napisali su kako sam tražila drugo vrijeme dostave, a zaista nisam – priča Galina, kojoj je situacija bila neugodnija iz dana u dan. Najviše su je iznenadile recenzije na Googleu. Gotovo se su bile u negativnom kontekstu te su u njima ljudi opisivali svoja iskustva.

- Čitala sam te recenzije i kao da su gotovo sve opisivale moje iskustvo - izjavila je Galina. Naime, na Googleu se prije mjesec dana nalazilo oko 300, dok je danas preko 500 negativnih recenzija na račun Overseasa.

- Vidjela sam da iz Overseasa neću dobiti nikakav odgovor, pa sam odlučila pisati britanskom Amazonu od kojih sam paket i naručila. Bili su vrlo ljubazni, ispričavali su mi se, no i njima je bilo vidljiva promjena koju je Overseas napisao na svojoj stranici, a to je da sam ja navodno zatražila posebnu isporuku ili promijenila vrijeme isporuke, a što uistinu nisam – nastavlja Galina koja ništa htjela prepustit slučaju, pa je i UPS upozorila što se događa u Hrvatskoj.

Na kraju je od Amazona dobila drugi sat koji joj je poslan preko druge kurirske službe, a iz UPS-a su joj kazali kako su upoznati s problemom te kako rade na njegovom rješavanju.

>>>UPS raskinuo suradnju s Overseasom

Dok smo pratili njezinu priču, stigao je odgovor glasnogovornice UPS-a zadužene za Europu kako će raskinuti suradnju s Overseasom od 1. siječnja 2018. godine te kako novi ugovorni partner UPS-a Hrvatska postaje zagrebačka tvrtka Rhea.

Josip Krznarić, vlasnik i direktor tvrtke Rhea, u čijem je vlasništvu i tvrtka A2B Express Logistik, kazao je kako ne može otkriti pojedinosti, no veseli se suradnji.

– Točno je da krećemo u suradnju s UPS-om Hrvatska od siječnja 2018. godine kao njihov ugovorni partner za Republiku Hrvatsku – izjavio je Krznarić prije više od deset dana ekskluzivno za Lider.

Za Božić dobio fotografiju poklona jer još nije stigao na adresu

Googleove recenzije upućuju kako Galinin slučaj nije usamljen, no zaposlenica Lidera ispričala nam je kako je dečku za Božić mogla pokazati samo isprintani poklon jer također nije isporučen.

- Dečku sam naručila poklon za Božić s jedne stranice prije dva ili tri tjedna, no na žalost još nije stigao na adresu. Požurila sam s narudžbom baš kako bih bila sigurna da će stići do Božića, no ništa. Na kraju sam partneru isprintala fotografiju poklona te mu je pokazala, jedino mi je to preostalo. Poklon sam platila 1200 kuna - ispričala je.

Danas na Googleu više od 500 negativnih recenzija

- SRAMOTAAA!!!!! Dostave nema, šalju mailove da me nije bilo doma, a ja ih čekala cijeli dan i živa duša nije pozvonila. Zoveš - peti si u redu čekanja dva sata i ništa, pišeš e-mail - vrati ti se jer je primatelju sandučić prepun…- dio je onog što je napisala Tihana Klepac.

- Dno dna od kurirske službe....paketa nema već 10 dana, operateri muljaju i blefiraju krive termine, kao sutra će biti, a dostavljač nema pojma gdje je paket, a pogotovo da će sutra dostaviti! Već dva dana po 30 minuta čekam liniju da se netko javi jer sam 5. u redu čekanja!....- samo je dio komentara Jadranke Čičak.

26. travanj 2024 12:51