Aktualno
StoryEditor

Zekanović: Bangladeš i Pakistan su u Velikoj Kladuši

29. Listopad 2018.

Saborski zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović upozorio je u ponedjeljka u Hrvatskom saboru, tijekom slobodnog iznošenja stajališta,  na problem migranata u susjednoj Bosni i Hercegovini, kao i na to da je  Hrvatska postala zadnja linije obrane Europske unije od ilegalnih migranata.

"Danima slušamo kako je granični prijelaz Maljevac zatvoren, danas već 6. dan, slušamo kako se u Velikoj Kladuši nalaze tisuće migranata", kazao je Zekanović, istaknuvši kako Hrvatska nije u prostoru Schengenu dok Slovenija i Mađarska koje su podigle bodljikavu žicu jesu.

>>> Pada broj dolazaka ilegalnih migranata u Europu, 43 posto manje prijelaza

"Hrvatska je zadnja linija obrane, europski stražar, kao što jer nekoć bila ‘predziđe kršćanstva‘, danas također brani EU od migranata koji nezakonito pokušavaju ući u europski prostor. Oni kažu migrirati a ja ću reći kolonizirati", rekao je Zekanović.

Zato je pozvao predsjednicu Republike Kolindu Grabar Kitarović da u prosincu u Maroku ne potpiše UN-ov Globalni sporazum za sigurnu i urednu migraciju jer ga smatra ‘dodatnim vjetrom u leđa novim migracijama".

"Velika Kladuša nije u Bangladešu ili Pakistanu, ali su Bangladeš i Pakistan u Velikoj Kladuši", rekao je Zekanović i ocijenio kako nitko ne zna što nas čeka jer će ta migrantska ruta i dalje biti aktivna.

17. travanj 2024 01:05