Aktualno
StoryEditor

Žene i muškarci u Hrvatskoj sve češće odlaze na etstetske tretmane

27. Veljača 2018.

Pomlađivanje i održavanje mladolikog izgleda ili anti-aging u svijetu je odavno doživio procvat, a da u Hrvatskoj pratimo zapadne trendove govori rast prometa usluga iz područja estetske medicine. Jedan od lidera ove industrije kod nas, Poliklinika Milojević, u 2017. godini ostvarila je 4,8 milijuna kuna prihoda uz rast od 25,5 posto u odnosu na 2016.

Ugledna zagrebačka poliklinika za estetsku medicinu koju je, uz poznatu londonsku, 2011. godine otvorio dr. Nikola Milojević bilježi stabilan rast iz godine u godinu.

>>>‘Eliksir mladosti’: Pronađen način za zaustavljanje starenja stanica

- Rast prihoda vidljiv je iz godine u godinu, a to pokazuju već i prvi mjeseci 2018. gdje bilježimo rast u odnosu na isto vrijeme lani. Kada sam počeo u Engleskoj prije 14 godina zahvati botoxom i dermalnim filerima bili su najpopularniji, a tako je i danas. U Zagrebu je isprva postojala bojazan, ali danas je to postalo normalno kao odlazak zubaru ili frizeru. U Hrvatskoj su popularni i zahvati laserom te sve neinvazivne metode za pomlađivanje primjerice krvnom plazmom, dermalnim rolerom, skinboosterima, sve što je bezbolno i ne ostavlja traga, komentira rast poslovanja dr. Nikola Milojević, u Engleskoj poznat kao ‘kralj botoxa‘.

[caption id="attachment_325088" align="aligncenter" width="750"] dr. Nikola Milojević[/caption]

Poliklinika Milojević iz godine u godinu bilježi i sve veći broj stranih državljana, uglavnom iz regije te Njemačke i Italije. U trendovima se ne razlikujemo u odnosu na Europu, kaže dr. Milojević, pa je kao i u Londonu kod žena najpopularniji zahvat u području podočnjaka i usnica, a domaći muškarci pored podočnjaka žele ukloniti i masne naslage na trbuhu.

- Jedina razlika u Zagrebu u odnosu na London je u broju muškaraca. Žene češće dolaze nego njihovi muževi, ali i njihov broj je iz godine u godinu sve veći, izjavio je dr. Nikola Milojević.

18. travanj 2024 00:06