Aktualno
StoryEditor

Žene u biznisu: Kompanije moraju ženama ukloniti ‘stakleni strop‘

17. Studeni 2016.

Svako društvo koje želi napredovati te postati održivo i odgovorno ne smije zanemariti ženski potencijal. Usprkos tomu malo je žena na voditeljskim položajima, a još ih je manje u vrhu poduzeća. Ističe to ususret ovogodišnjoj konferenciji ‘Žene u biznisu‘ predsjednica Uprave Tahografa Dorotea Effenberger koja itekako radi na tome da se čuje ženski glas na poduzetničkoj sceni. U sklopu programa Europske unije ‘European Network of Female Enterpreneurship‘ jedna je od ambasadorica ženskog poduzetništva i mentorica ženama koje su odlučile pokrenuti vlastiti posao, o čemu će više govoriti na Liderovoj konferenciji koja se ove godine održava 1. prosinca u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Tko su najmoćnije – Nijednoj ženi ne smije biti onemogućen pristup poslu samo zato što je žena, ali jednako tako nijedna žena ne bi trebala biti postavljena na položaj samo zato što je žena. Mudre tvrtke moraju se osloboditi predrasuda, ukloniti ‘stakleni strop‘ i motivirati žene da se više uključuju u strateški važno odlučivanje – ističe Effenberger. U 2015. titulu najmoćnije žene u biznisu ponijela je predsjednica Uprave Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević, a 1. prosinca doznat ćemo je li se na tome mjestu dogodila promjena te tko se sve našao na Liderovu ekskluzivnome popisu tristo najmoćnijih žena hrvatskog biznisa.

Ima li promjena? Što je ženama u biznisu donijelo proteklo desetljeće i kakvi su odnosi među ženama u biznisu, teme su o kojima će na konferenciji ‘Žene u biznisu‘ govoriti Mani Gotovac, Bruno Šimleša, Olivija Jakupec (Podravka), Đurđica Orepić (Ironwoman), Sonja Popović (SAP), Iva Balaban (Journal), Lana Bedeković Rosandić (Alert), Jasminka Herceg (Bliss), Sabrina Tenerelli (Renault Nissan Adriatic), Anđelka Strajher (Megatrend), Dino Ivan Dogan (Europlakat), a ‘jedan na jedan‘, osim s Doroteom Effenberger, razgovarat ćemo s redateljicom Ivonom Jukom i ministricom Martinom Dalić.

Više o konferenciji doznajte na https://lider.media/zene-u-biznisu-2016/

22. travanj 2024 02:27