Aktualno
StoryEditor

Žetva donijela najveće prinose u povijesti Belja, Vupika i PIK-a Vinkovci; sav otkup plaćen

28. Kolovoz 2017.

Ovogodišnja žetva ječma i pšenice, koja je na ratarskim površinama Agrokorovih kompanija završena sredinom srpnja, donijela je najveće prinose u povijesti Belja, Vupika i PIK-a Vinkovci, izvijestili su u ponedjeljak iz Belja, naglasivši da su platili sav svoj ovogodišnji otkup.

Uz vlastite sirovine, sve tri kompanije otkupile su i platile gotovo 55.000 tona pšenice, ječma, uljane repice i zobi od 700 kooperanata i poljoprivrednih proizvođača.

Isplatama u roku Agrokorove kompanije potvrđuju da su ozbiljan i stabilan partner za buduću suradnju i otkup nadolazećih kultura soje i kukuruza, navodi se u priopćenju iz Belja.

U skladu s novom politikom poslovanja Agrokor koncerna, Belje kao najveća poljoprivredna kompanija u Hrvatskoj i u idućem razdoblju jamči podmirenje svojih obveza prema dogovorenim uvjetima i rokovima, kažu u toj tvrtki.

>>> Ramljak: Revizija će donijeti drastična iznenađenja, jako puno ispravaka vrijednosti

"U proteklih nekoliko mjeseci fokus uprave Belja bio je stabilizacija poslovanja kompanije i osiguranje nastavka suradnje sa svim našim partnerima, dobavljačima i kooperantima", kazao je direktor Belja Davor Bošnjaković.

Napomenuo je i kako su zahvaljujući partnerskim odnosima i razumijevanju uspješno završili ovogodišnju žetvu na njihovim oranicama i platili cjelokupan otkup iz ovogodišnje žetve, a cilj im je nastaviti s otkupom jesenskih kultura.

"Svi zainteresirani poljoprivrednici mogu nam se javiti vezano za otkup ovogodišnjeg uroda soje i kukuruza", poručio je Bošnjaković.

25. travanj 2024 09:48