Aktualno
StoryEditor

ZIP otvorio prijave za novi predinkubacijski program

04. Srpanj 2017.

Zagrebački inkubator poduzetništva prvi put organizira ‘Predinkubacijiski program‘ namijenjen edukaciji budućih poduzetnika, odnosno pokretača startup projekata. Unutar tri mjeseca programa polaznici će steći i osnovna znanja potrebna za daljnje usmjeravanje svoje poslovne ideje.

Predinkubacijski program razlikuje se od poznatog ZIP-ovog startup programa time što pruža priliku za razvoj poslovne ideje budućim poduzetnicima koji još nisu u fazi pred izlazak na tržište, već rade na usmjeravanju svoje poslovne ideje. Sredstva za program osigurao je Grad Zagreb s ciljem povećanja ponude i mogućnosti obrazovanja mladih za poduzetništvo.

Zahvaljujući mentorskoj mreži ZIP-a u koju je uključeno više od četrdeset mentora, pokretača naprednijih startupa i iskusnih poduzetnika, polaznicima ovog programa bit će osigurano stručno usmjeravanje i praćenje poslovnih ideja.

>>>Bespovratna sredstva EU dodijeljena inkubatoru Startup Factory Zagreb

Tijekom razdoblja od tri mjeseca, od sredine kolovoza do studenog, polaznici će svaka dva tjedna izvještavati o svom radu, uživo ili online, za što će dobivati redovite povratne informacije. Zajedno s mentorima i članovima ZIP-a, definirat će se ciljevi i zadaci poslovnog plana. Putem ‘pitch feedback sessiona‘ koji će se održavati jednom mjesečno, polaznici će također naučiti i kako svoju ideju prezentirati pred kupcima ili potencijalnim investitorima što je jedan od najvažnijih aspekata pokretanja vlastitog startupa.

Za dva tima čija ideja bude najuspješnija, odnosno, pokaže najveći napredak, postoji mogućnost besplatnog ulaska u ZIP-ov program inkubacije u kojem će moći, ponovno uz budno oko mentora, nastaviti razvijati svoje ideje te uz mentoriranje pohađati i edukativne radionice koje će biti organizirane na tjednoj bazi.

Cilj programa jest kroz neprekidno praćenje i davanje povratnih informacija buduće poduzetnike usmjeriti ka postizanju što boljih rezultata, time ih ohrabriti na pokretanje vlastitog startupa te tako dodatno potaknuti razvoj poduzetničke klime u Gradu Zagrebu i Hrvatskoj.

Online prijave za program odvijat će se putem forme i trajat će do 23. srpnja, nakon čega slijedi selekcija timova koji ulaze u program predinkubacije.  Zainteresirani se mogu prijaviti pojedinačno s vlastitom idejom ili u timu koji želi zajednički raditi na svojoj ideji.

O Zagrebačkom inkubatoru poduzetništva

Osnovan 2012. godine s ciljem pomaganja mladim poduzetnicima iz Hrvatske i regije da pokrenu vlastiti startup, te se etablirao kao najjači startup inkubator u regiji. Proglašen je najboljom poduzetničkom potpornom institucijom 2014. godine u Hrvatskoj od strane Ministarstva poduzetništva i obrta Republike Hrvatske, a pokazatelj uspješnosti inkubatora su podaci o ukupnom iznosu investicija od 6.030.705 kuna koje su prikupili startupi koji su prošli ZIP-ov program, te podatak da je 56 timova osnovalo firmu u Hrvatskoj ili inozemstvu.

20. travanj 2024 07:16