19. srpanj 2017.

Žive li bijele rode na vašem krovu, možete zatražiti godišnju ‘stanarinu‘ od 700 kuna

Vlasnici i korisnici kuća ili gospodarskih objekata u Zagrebačkoj županiji na kojima se gnijezde bijele rode mogu računati na jednokratnu godišnju naknadu od 700 kuna po gnijezdu.

Javna ustanova Zeleni prsten, koja devetu godinu za redom provodi projekt Zaštita i očuvanje bijele rode, pozvala je u srijedu sve vlasnike i korisnike spomenutih objekata koji do sada nisu sudjelovali u projektu, a imaju gnijezda, da se do 20. kolovoza, jave na broj telefona 01/6111-552 ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Jednokratna godišnja naknada za gnijezdo bijele rode iznosi 700 kuna po gnijezdu.

Korisnici koji su sudjelovali u projektu i primali naknadu, a nisu ove godine potpisali izjavu prilikom terenskog obilaska djelatnika Zelenog prstena, trebaju kontaktirati Javnu ustanovu na broj telefona 6111-552 ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Projektom Zaštita i očuvanje bijele rode želi se očuvati gnijezda bijele rode na krovovima kuća te participirati u dijelu troškova popravka krovišta. Sredstva za njegovu provedbu osigurali su Zagrebačka županija i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Pojedinosti o uvjetima za dobivanje naknade objavljene su na mrežnim stranicma Zagrebačke županije.