Aktualno
StoryEditor

Živi zid protiv preprodaje dugova: Vrijeme je da se prekine danonoćni teror nad građanima

09. Studeni 2017.

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić u četvrtak je skrenuo pozornost na težak položaj dužnika i problem preprodaje dugova građana, te najavio kako će njegova stranka u proceduru poslati zakon o zaštiti dužnika u posebnim slučajevima prijenosa tražbina koji će donijeti "novu praksu".

- Vrijeme je da se dokine kršenje ljudskih prava, teror nad našim građanima, poručio je Sinčić nakon stanke u Hrvatskom saboru, uvjeravajući kako nakon tog zakona "agencije za naplatu potraživanja više neće mirno spavati".

>>>Todorić: Od privatnih pozajmica nijedan euro nije ostao na mojem privatnom računu

Sinčić ‘upire prstom‘ u Ovršni zakon koji je, kaže, loš i dozvoljava mnoge nepravilnosti, no još je, dodaje, gore kada građaninu bez njegova znanja netko proda dug agenciji za naplatu potraživanja i onda trpi danonoćni teror.

Zakon koji će predložiti Živi zid propisao bi novu praksu, konkretno, ako bi vjerovnik htio prodati dužnikov dug novom vjerovniku, prvo bi morao poslati obavijest dužniku da to namjerava učiniti, najavio je zastupnik.

Zatim mu, kaže, mora ponuditi pravo prvokupa, a ako dužnik to ne želi, može birati želi li da se taj dug prenese na novog vjerovnika ili da ostane kod starog.

Dođe li nakon pristanka dužnika do prijenosa duga na novog vjerovnika, mora se poslati druga obavijest kada i u kojem iznosu je takva aktivnost napravljena.

>>>Plenković i Maras: Tko je smršavio, a tko se udebljao

U slučaju prijenosa tražbine sa starog na novog vjerovnika, novi vjerovnik, a u pravilu su to razne agencije koje su otkupile dugove, ne bi smio kontaktirati dužnika u večernjim i noćnim satima i za blagdane, kao ni na njegovom radnom mjestu. Imali bi i ‘zabranu‘ kontaktirati članove obitelji dužnika u vezi tražbine, predlaže Živi zid.

- Ako je obaviješten da i dužnik ima valjana opunomoćenika, primjerice odvjetnika, novi će vjerovnik morati kontaktirati isključivo s opunomoćenikom, ne uznemiravati dužnika brojnim telefonskim pozivima ili elektroničnom komunikacijom. Neće smjeti, a što je sada učestalo, prijetiti dužniku na bilo koji način, naveo je Sinčić.

20. travanj 2024 07:23