Aktualno
StoryEditor

Životopis Zvonimira Mršića

06. Lipanj 2017.

Zvonimir Mršić rođen je 9. siječnja 1966. u Koprivnici. Na Fakultetu političkih znanosti diplomirao je 1990., a poslijediplomski studij FBA - Fundamentals of Business Administration završava na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Trenutno je na Erasmus Sveučilištu u Rotterdamu u procesu završetka Global Executive OneMBA programa.

Svoju karijeru započinje radom u Podravci gdje je od 1990. do 1997. godine radio na različitim pozicijama u sklopu Odjela Marketinga i Odnosa s javnošću od pripravnika do Direktora odnosa s javnošću. Od 1997. do 1999. obnašao je dužnost zamjenika gradonačelnika Koprivnice. Od svibnja do listopada 2000. godine radi kao Menadžer za odnose s javnošću i protokol u Gradu Zagrebu, a sredinom iste godine preuzima poziciju Direktora Službe za odnose s investitorima u Podravci. Od 2002. do 2003. godine član je Nadzornog Odbora Podravke. Od 2003. do 2012. godine obnaša funkciju saborskog zastupnika i predsjednika Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu. Dugogodišnji je gradonačelnik Koprivnice koji u svoja tri gradonačelnička mandata od 2001. do 2012. godine provodi aktivnu strategiju daljnjeg razvoja grada sa ciljem unapređenja kvalitete života kroz brojne inovativne projekte koji su većinom financirani  sredstvima EU, za što između ostalog dobiva i brojna priznanja.

>>>Životopis Ante Ramljaka

Od 2012. do 2016. godine preuzima poziciju predsjednika Upravke Podravke.  Na navedenoj poziciji odgovoran je za ukupnu strategiju i poslovni razvoj, evaluaciju poslovnih prilika i potencijala razvoja, uključujući i preuzimanja i spajanja  te razvijanje odnosa sa ključnim dionicima kompanije. U periodu njegovog upravljanja Podravkom ostvaren je rast prihoda od 6 % , unapređena efikasnost kroz cjelokupno organizacijsko restrukturiranje, optimiziran portfelj, dezinvestirano nestrateško poslovanje te je realizirana i  uspješna integracija akvizicija uz ukupno unapređenje cijelog lanca vrijednosti. Uz razvijanje dugoročne poslovne strategije i vizije temeljene na stvaranju dodane vrijednosti za dioničare i pozitivnim trendovima svih ključnih poslovnih pokazatelja, fokus upravljanja  bio je i na strateškom upravljanju internacionalnim tržištima, digitalnoj transformaciji, inovacijama te istraživanju i razvoju.

23. travanj 2024 12:11