11. srpanj 2018.

Zlatko Dalić proglašen počasnim građaninom Varaždinske županije

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=-JhPdWSNOsk[/embed]

Na sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije u srijedu, 11. srpnja, vijećnici su jednoglasno donijeli odluku o dobitnicima javnih priznanja Varaždinske županije za 2018. godinu.

>>>Izbornik Dalić nakon pobjede: Užitak je ključ

Počasnim građaninom Županije proglašen je Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije koji svojim radom i angažmanom u sportu uvelike pridonosi promociji Varaždinske županije.

Vijećnici Županijske skupštine te župan Radimir Čačić sa suradnicima uputili su poruku podrške Daliću i reprezentativcima uoči večerašnjeg polufinalnog susreta Svjetskog nogometnog prvenstva Hrvatske i Engleske.

Dodijeljena su i druga javna priznanja. Nagrada za životno djelo pripala je Jagodi Kralj Novak, kazališnoj, filmskoj i televizijskoj glumici koja je glumačku karijeru započela u varaždinskom kazalištu. Glumila je u brojnim kazališnim predstavama te poznatim hrvatskim filmovima i tv-dramama. Za svoj rad primila je brojne nagrade, a kruna glumačkog profesionalnog rada bila je dodjela statusa Nacionalne prvakinje drame 2015. godine.

>>>Čačić i Boras ugovorili suradnju Varaždina i zagrebačkog Sveučilišta

Nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je Glazbenoj školi Varaždin, jednoj od najstarijih glazbenih škola u ovom dijelu Europe koja ove godine slavi 190 godina postojanja. Jedna je od najvažnijih glazbenih i odgojno obrazovnih ustanova u Hrvatskoj.

Nagrade za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu pripale su Varaždinskom obrtničkom glazbenom društvu koje u 2018. slavi 80. obljetnicu, DVD-u Visoko koje je obilježilo 125 godina postojanja te Lidiji Horvat Dunjko, poznatoj sopranistici i opernoj divi.