Aktualno
StoryEditor

‘Zlatni taliri‘, djeca s teškoćama u razvoju pripremaju aukcijsku izložbu svojih radova

20. Travanj 2018.

Povodom dana Općine Pušća, 26. travnja, koji se svake godine obilježava nizom događanja koncem travnja, Općina Pušća ove godine predstavlja i poseban program. U sklopu Dana otvorenih vrata Dječjeg vrtića Bambi, jedinog privatnog vrtića na području okolice Zagreba s programom za djecu s težim teškoćama u razvoju, skupina ‘Zlatni taliri‘ priprema izložbu i aukciju dječjih radova uz ostali prigodni program 26. travnja s početkom u 16:30.

Aukcijom dječjih radova skupine ‘Zlatni taliri‘ te ostalih radova djece DV Bambi, Općina Pušća prikupila bi sredstva za kupovinu didaktičkih materijala za rad u skupini Zlatni taliri.

- Mnogo je truda i rada uloženo da bi se ovaj projekt ostvario i oživio. Cilj nam je bio da time senzibiliziramo okolinu i stvorimo što bolje uvjete za djecu s teškoćama u razvoju, ne samo za djecu iz naše Općine nego i za širu zajednicu, izjavila je Anđela Crikveni, načelnica u Općini Pušća.

>>>Slikarski radovi ‘djece suncokreta’ zasjat će na zidovima i štafelajima u Udruzi za sindrom Down

Cilj događanja je stavljanje naglaska na važnost integracije, socijalizacije i inkluzije djece s težim teškoćama u razvoju kojoj je od 2016. godine omogućeno pohađanje posebnog programa u DV Bambi. Taj odgojno-obrazovni rad počiva na ideji da je svakom djetetu potrebno omogućiti optimalne prilike kako bi maksimalno razvilo svoja znanja, sposobnosti i vještine.

- Želja nam je da naš program, koji zadrži mnogo elemenata umjetničkih aktivnosti, što bolje prenesemo u rad s djecom s teškoćama u razvoju, izjavila je Renata Brekalo, osnivačica Dječjeg vrtića Bambi.

Aukcijom dječjih radova Općina Pušća prikupila bi sredstva za kupovinu didaktičkih materijala za rad u skupini Zlatni taliri.

Svjesni važnosti inkluzije djece s težim teškoćama u razvoju, vrtić organizira zajednička događanja kojima će se promicati inkluzivna praksa. Također, na taj način kod predškolske dobi DV Bambi nastoji senzibilizirati okolinu za potrebe djece s teškoćama u razvoju, razvija međusobnu toleranciju, uči poštivanju različitosti i stvara humane odnose za suživot s potrebitim osobama u društvu.

Stručni tim vrtića za svako dijete s težim teškoćama u razvoju donosi individualizirani odgojno-obrazovni program uključivanja prilagođen njegovim sposobnostima, potrebama i interesima, na temelju čega se određuje i primjeren oblik i trajanje odgojno- obrazovnog programa, a upisana djeca, sukladno svojim sposobnostima, mogućnostima i interesima, uključuju se dijelom i u redovite odgojno-obrazovne skupine te imaju priliku povremeno boraviti s vrtićkom djecom na dvorištu.

DV Bambi ovom prilikom organizira i prodaju dječjih radova, degustaciju vrtićke domaće kuhinje te druženje s mađioničarem u prostoru DV Bambi.

24. travanj 2024 19:22