Aktualno
StoryEditor

ZOO HOBBY: Uspješna tvrtka novog doba i ‘wautentično‘ mjesto za rad

20. Prosinac 2017.

- Mi smo hrvatska tvrtka i brinemo za domaće tržište. Nitko nam ne uvjetuje što da ponudimo tržištu. Osluškujemo potrebe naših zaposlenika i sebi smo zadali visoke standarde jer želimo najbolje za njih. Ali ono što je najvažnije - brinemo o ljubimcima, velikim i malim, s nogama i bez njih, s krilima i bez krila i sve ih volimo!, riječi su kojima tvrtka ZOO HOBBY predstavlja sebe i svoj rad.

>>>Novi igrači: Nitko ne prodaje bolje od kućnih ljubimaca ‘influencera’

Međutim, kako sve ne bi ostalo samo na riječima, ova uspješna hrvatska tvrtka je tijekom posljednje 44 godine poslovanja svojim djelima pokazala i dokazala kako tajna uspjeha leži u personaliziranom, iskrenom i inovativnom načinu pristupanja kupcima, ali i brizi o zaposlenicima.

Upravo su zaposlenici ključan čimbenik kvalitete i uspješnosti, čega su izrazito svjesni članovi uprave tvrtke ZOO HOBBY te su, kada je riječ o uvjetima rada, postavili doista visoke standarde koji mogu biti za primjer brojnim tvrtkama na području Republike Hrvatske, ali i šire.

Dokaz njihovog uspješnog poslovanja su i poslovne brojke koje govore o širenju tvrtke koja danas u Hrvatskoj, Srbiji te od ljeta i u Sloveniji broji oko 200 zaposlenika, a plan je da se spomenuta brojka u narednoj godini još i poveća.

- Povećanje broja zaposlenih potaknuto je i otvaranjem novih distribucijskih kanala, primjerice ekskluzivne distribucije veterinarskih lijekova. Izrazito nam je važno da rast utemeljimo uvođenjem novih stručnih kompetencija. Tražimo zaposlenike koji ne samo da imaju znanja već su i osviješteni o važnosti cjeloživotnog obrazovanja te u sebi nose motivaciju za mijenjanjem poslovnih procesa i načina rada. Naša kultura potiče promjene, ideje i osobni razvoj, izjavila je Ines Barić, direktorica ljudskih potencijala te dodaje kako dio poticajne kulture čine i ljubimci zaposlenika koji sa svojim ponosnim roditeljima mogu svaki dan doći na posao.

>>>Kućni ljubimci tretirat će se kao djeca u brakorazvodnim parnicama u Kaliforniji

ZOO HOBBY izrazito cijeni svoje zaposlenike, što dokazuje rast plaća koji se počeo primjenjivati već u 2017. godini.

- Plaće su narasle u maloprodaji i veleprodaji, logistici te u ostalim suportivnim funkcijama. Zaposlenicima koji su najviše doprinijeli radu i razvoju tvrtke, što izrazito cijenimo, plaće su porasle za čak 50%. Želimo nagraditi učinkovite djelatnike koji žive vrijednosti ZOO HOBBY kulture te ih potičemo da zajedno gradimo ‘wautentičnu‘ priču i mjesto za rad - istaknula je Barić.

Drugi hvalevrijedan brojčani podatak je i onaj koji govori kako je ZOO HOBBY u posljednjih šest godina zabilježio značajan rast i u financijskom poslovanju.

- Od 2012. do 2018. bilježimo rast prihoda s 38 na 178 milijuna kuna. Ulaskom u EU shvatili smo da moramo mijenjati poslovni model. Rast prihoda uspješno potvrđuje našu sposobnost prilagodbe na ekonomsku situaciju, izjavo je Edvard Varda, CEO tvrtke ZOO HOBBY.

>>>Kućni ljubimci pomažu psihički oboljelima

Uvažavajući sve navedene činjenice i podatke koji govore o uspješnosti ove hrvatske tvrtke, vrlo je lako zaključiti kako je ova tvrtka uistinu idealna sredina za ostvarivanje kako poslovnog, tako i osobnog rasta i napretka svakoga tko cijeni vrijednosti ZOO HOBBY kulture.

17. travanj 2024 20:21