Aktualno
StoryEditor

‘Zoom out‘: Google maps dodao 11 nebeskih tijela za internaute

25. Listopad 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=nucAysKZwL8

Budućnost je stigla – Google je na svoje karte dodao 11 nebeskih tijela koje korisnici od sada mogu pobliže istražiti unutar aplikacije, javlja CNet.

Na karti su se tako našli Saturnov mjesec Dione, Enceladus, Iapetus, Mimas, Rhea i Titan, te Jupiterovi mjeseci Europa, Ganymede i Io. Također, dodani su patuljasti planeti Pluton i Ceres, te Venera.

>>>Zbogom Cassiniju uz zapanjujuće fotografije iz svemira

Nova opcija stvorena je zahvaljujući fotografijama koje su na korištenje ustupile NASA i Europska svemirska agencija. NASA-ina letjelica Cassini koja je nedavno otišla u povijest sa svojeg zadnjeg putovanja poslala je riznicu slika Saturnovih mjeseca.

Korisnici planete mogu istraživati tako što u aplikaciji Google maps odaberu satelitski način, te opcijom zoom-out napuste planet Zemlju i upute se u istraživanje svemira.

>>>Google ‘automatizirao’ simultane prevoditelje za 40 jezika

Google se već ranije bavio istraživanjem svemira pomoću Google Street View-a kojim su korisnici mogli obići Međunarodnu svemirsku postaju. Mars, Merkur i Mjesec već neko vrijeme se mogu pogledati na kartama, međutim novi dodaci svakako proširuju istraživačke mogućnosti korisnika.

>>>Lansirajte se na Međunarodnu svemirsku stanicu i bacite oko na Zemlju

16. travanj 2024 11:50