Aktualno
StoryEditor

Zoran Miliša: Energetska strategija daje odličan smjer ali ju treba ubrzati

29. Svibanj 2019.

Cijene energenata na globalnom i regionalnom tržištu kreću se izvan predvidivih projekcija i dovode u pitanje aktualne investicijske strategije proizvodnje i opskrbe. Da li je moguće osigurati kontinuiranu opskrbu energijom uz povoljne tržišne uvjete i uz zadovoljavajuću zaštitu okoliša? Kako će Hrvatska odgovoriti na tržišne izazove? Jesmo li dovoljno učinili na području energetske učinkovitosti? Na sva ova pitanja pokušalo se odgovoriti na prvom okruglom stolu koji se održao u sklopu 8. Liderove konferencije Energetska budućnost Hrvatske. U raspravi su sudjelovali Hrvoje Glavaš, direktor strateškog poslovanja i javnih poslova u INI, Robert Krklec, direktor HEP opskrba, Zoran Miliša, direktor RWE energija, Maja Pokrovac, direktorica Obnovljivi izvori energije Hrvatska i Robert Bošnjak iz Plinacra.

[caption id="attachment_386567" align="aligncenter" width="750"] Tin Bašić, Robert Bošnjak, Zoran Miliša, Robert Krklec, Hrvoje Glavaš, Maja Pokrovac, Slavko Krajcar, Foto: Dražen Lapić/Lider[/caption]

Prilagodili smo se ciljevima Europske unije što je pozitivno. Zeleno i ekonomično je budućnost i mi smo počeli rješavati neke probleme, rečeno je u uvodu panela, koji je na početku odisao optimizmom.

Maja Pokrovac, direktorica ‘Obnovljivi izvori energije Hrvatske‘ dala je svoja promišljanja o energetskoj budućnosti Hrvatske.

- Danas se energetska budućnost Hrvatske događa. RH u zadnjih deset godina živi obnovljive izvore energije. Zadaća svih nas je da stvaramo bolju budućnost što se tiče energije i obnovljivih izvora energije – kazala je Pokrovac.

[caption id="attachment_386570" align="aligncenter" width="750"] Maja Pokrovac, Foto: Dražen Lapić/ Lider[/caption]

Zoran Miliša, direktor RWE energija je kazao da su oni dio energetskog paketa u Hrvatskoj.

- Okrenuo bi se strategiji koja je postala javno dostupna i naglasio bi kako podržavamo smjer u kojem idemo. Mi smo se kao kompanija dugi niz godina pripremali na smjernice iz EU. Povećanje energije - istaknuo je Miliša.

[caption id="attachment_386571" align="aligncenter" width="750"] Zoran Miliša, Foto: Dražen Lapić/Lider[/caption]

19. travanj 2024 05:32