Aktualno
StoryEditor

Zračna luka Rijeka bit će non-stop otvorena zbog noćnih radova na pisti u Zagrebu

03. Travanj 2018.

U Zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman od 4. travnja počinju noćni radovi na uzletno-sletnoj stazi, a za vrijeme tih radova čije je predviđeno trajanje dva mjeseca i prema naredbi ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, od 0 do 24 sata bit će otvorena Zračna luka Rijeka.

- Od 4. travnja počinju radovi na dijelu betonskog kolnika uzletno-sletne staze Zračne luke Franjo Tuđman. Radovi će se izvoditi noću, nakon završetka redovitog prometa, a uzletno-sletna staza otvarat će se ponovno ujutro, prije početka redovitog prometa, iznose iz tvrtke-koncesionara zagrebačke zračne luke MZLZ. Poručuju da radovi neće ometati redovito odvijanje prometa, te da je, iako je planirano vrijeme radova maksimalno dva mjeseca, moguće da to bude i kraće, ovisno o vremenskim uvjetima.

>>>Zračna luka Franjo Tuđman ruši rekorde i planira stotinjak novih zapošljavanja

U povodu tih radova, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Butković donio je naredbu, kojom će se, kako su izvijestili iz tog Ministarstva, omogućiti nesmetan zrakoplovni promet.

- Naredba ministra o vremenu otvorenosti aerodroma donosi se na temelju Zakona o zračnom prometu, dva puta godišnje, i to za razdoblje od ožujka do listopada i od listopada do ožujka, odnosno, za ljetni i zimski red letenja, i odnosi se na svih devet zračnih luka u Hrvatskoj, ističu iz Ministarstva. Naglašavaju i da se naredbom određuju vremena otvorenosti aerodroma, a prema onoj od 31. listopada 2017. zagrebačka Zračna luka Franjo Tuđman bila je jedina zračna luka u Hrvatskoj otvorena 24 sata dnevno.

Novom se naredbom određuje da 24 sata dnevno, dok traju ti radovi, bude otvorena Zračna luka Rijeka.

19. travanj 2024 09:39