Aktualno
StoryEditor

Zrakoplov njemačkog ministra prizemljen jer su glodavci izgrizli kabele

14. Listopad 2018.

Članovi delegacije njemačkog ministra financija Olafa Scholza zaglavili su u Indoneziji u nedjelju, jer su glodavci izgrizli kabele vladinog zrakoplova za vrijeme godišnjeg susreta Međunarodnog monetarnog fonda (MMF). Scholz je sletio u Berlin u nedjelju, nakon leta u trajanju od 22 sata iz Balija, s presjedanjima Hong Kongu i Zurichu.

Član Socijaldemokratske stranke (SPD) trebao je biti u Njemačkoj što prije, zbog izbora u Bavarskoj i konzultacija sa svojom strankom. Glodavci, vjerojatno miševi, izgrizli su električne kabele zrakoplova "Konrad Adenauer", rekli su izvori na sastanku MMF-a za dpa.

>>>Na važnom zadatku: ‘Omraženi’ glodavci razbijaju začarani krug širenja tuberkuloze

Scholzu je u subotu rečeno da odebere najbliže suradnike, koji će se vratiti s njim te je prvotno zatraženo da ne prijavi slučaj, naveo je izvor. Drugi članovi Scholzove delegacije i otprilike dvadeset novinara ostali su na Baliju, čekajući daljnje informacije.

Glasnogovornica odjela za zračni promet Ministarstva obrane, koje je odgovorno za vladine letove, rekla je da će avion biti prebačen u Singapur, gdje će idućih pet dana biti na pregledu. Budući da je Scholz morao odmah ići u zračnu luku, propustio je planiranu novinsku konferenciju s predsjednikom Bundesbanke Jensom Weidmannom u subotu.

Weidman je bio sam na konferenciji i rekao novinarima, koji nisu mogli napustiti Indoneziju: "Želim vam sreću u rezerviranju letova".

24. travanj 2024 03:28