Aktualno
StoryEditor

Zuckerberg: Naša generacija gubi milijune poslova, moramo ispuniti prazninu i svima dati svrhu

30. Svibanj 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=QM8l623AouM

Utemeljitelj Facebooka Mark Zuckerberg u četvrtak je na dodjeli diploma na Harvardu održao govor u kojem poziva studente da iskoriste prilike koje im se pružaju.

- Naša generacija morat će se nositi s gubitkom desetak milijuna poslova čemu je krivac automatizacija. Kada su naši roditelji diplomirali, svrha života se mogla pronaći u poslu, crkvi i zajednici. No, danas tehnologija i automatizacija dokidaju brojne poslove, osjećaj pripadnosti zajednici opada, a mnogi se ljudi osjećaju otuđeno i depresivno te pokušavaju ispuniti prazninu - kazao je novopečeni vlasnik počasne diplome s Harvarda.

Zuckerberg je govorio i o pronalaženju značajnih poslova i svrhe u novoj automatiziranoj ekonomiji. - Klaso 2017., diplomirali ste u svijetu kojem treba smisao, a na vama je da ga stvorite.

Dodao je kako se to može ostvariti sudjelovanjem u velikim značajnim projektima te redefiniranjem jednakosti na način da se svima omogući sloboda kako bi mogli tragati za smislom. Jedan od najvećih izazova s kojim će se suočiti nova generacija po njemu je ‘razina nejednakosti u bogatstvu‘.

- Nešto ne valja u našem sustavu kad se pogleda da ja mogu otići odavde i zaraditi milijarde dolara u 10 godina dok milijuni studenata ne mogu niti vratiti svoj kredit, naglasio je.

16. travanj 2024 20:19