Korona i biznis
04. travanj 2018.

Zuckerberg: Oporavak Facebooka trajat će najmanje tri godine

Popravljanje štete izazvane skandalom vezanim uz "curenje" podataka o korisnicima trajat će duže nego što se očekivalo, priznao je glavni čovjek Facebooka Mark Zuckerberg u intervjuu koji je u nedjelju dao Voxu. Objasnio je kako je Facebook počeo investirati u sigurnost korisnika još prošle godine, ali je riječ o najmanje trogodišnjem procesu.

"Nitko ne bi bio sretniji od mene kada bismo sve probleme mogli riješiti u kratkom roku, ali treba biti realan i reći da ćemo na to čekati malo duže", priznao je.

>>>Zuckerberg: Pogriješili smo

Svojevremeno najpopularnija društvena mreža na svijetu posljednjih tjedana proživljava pravi linč od strane medija i konkurentskih kompanija pa je, primjerice, čelnik Applea Tim Cook istaknuo da "oni proizvode prodaju kupcima, za razliku od Facebooka koji kupce prodaje reklamnim tvrtkama".

Zuckerberga uskoro očekuje i saslušanje pred američkim Kongresom, dok je vrijednost dionica Facebooka u vrtoglavom padu. Nastalu štetu nisu popravile ni brojne isprike, kako u razgovorima za medije tako ni ona objavljena ovoga vikenda preko cijele stranice u nekoliko američkih novina.

>>>Bob Enderle: Da je Facebook tradicionalna tvrtka Zuckerberg bi davno bio prošlost

Podsjetimo, čitava priča zakotrljala se nakon što je otkriveno da je konzultantska kompanija Cambridge Analytica za potrebe izbornog stožera aktualnog američkog predsjednika Donalda Trumpa bez ičijeg dopuštenja prikupila podatke o 50 milijuna korisnika Facebooka.

Najžešći kritičari, pak, optužuju Marka i za suradnju s ruskim tajnim službama i njihovom ulogom na predsjedničkim izborima u SAD-u, što on odlučno demantira