Aktualno
StoryEditor

Župan Žinić: Sisačka rafinerija mora opstati, nećemo dopustiti gašenje proizvodnje

22. Siječanj 2018.

Sisačko-moslovački župan Ivo Žinić poručio je u ponedjeljak kako županija neće dopustiti gašenje proizvodnje u sisačkoj Rafineriji, već će se zauzimati za nastavak primarne proizvodnje i zadržavanje radnih mjesta, jer bi gubitak bilo kojeg radnog mjesta značio veliki gubitak za Sisak i županiju.

>>> Predsjednica: Zatvaranje Rafinerije ‘katastrofa za Sisak’

"Vjerujem da će ova vlada i nadležni ministar uspjeti ubrzati pregovore s upravom Ine i MOL-om te uspjeti vratiti Inu u okrilje države, a time riješiti i problem sisačke rafinerije. Nećemo dozvoliti da se bilo koji pogon ugasi, jer po izjavama radnika, to je bitan pogon za rafineriju. U našu bi rafineriju trebalo ulagati, jer naša županija ima izvore nafte i moguć je nastavak proizvodnje u Sisku", rekao je Žinić.

Na novinarsko pitanje jesu li slučajevi Rafinerije i Petrokemije povezani, odnosno je li riječ o pritisku Ine na državu i Sisačko-moslavačku županiju uoči kupnje dionica ili traženja strateškog partnera, župan je odgovorio kako možda i postoji u tome neka veza, ali da svaki slučaj treba promatrati odvojeno, jer je riječ o različitim industrijama s različitim problemima.

>>> Ćorić radnicima Rafinerije: Ne strahujte za budućnost

Podsjetio je kako je i prilikom prošlogodišnjih razgovora u upravnoj zgradi Rafinerije nafte Sisak premijeru Plenkoviću obećano da će Rafinerija opstati.

18. travanj 2024 23:17