Aktualno
StoryEditor

Zvijezda investirala 29 milijuna kuna u modernizaciju pogona margarina

29. Studeni 2017.

Tvrtka iz sastava Agrokora Zvijezda uložila je u modernizaciju pogona margarina 29 milijuna kuna, od čega je dio iz sredstava Europske unije (EU), a proizvodnja se u njemu odvija u tri smjene, objavili su u srijedu iz Zvijezde.

Od 29 milijuna kuna koliko je uloženo u taj pogon, sredstva iz EAFRD-a odobrena su u iznosu od 14,5 milijuna kuna.  A kako navode iz Zvijezde, ukupna investicija u modernizaciju i ostalih procesa u toj kompaniji iznosila je 50 milijuna kuna.

>>>FOTO: Zvijezda investirala preko 50 milijuna kuna u proizvodnju

Novi pogon efikasniji je u proizvodnji uz smanjenje troškova energije u proizvodnom procesu, ističu iz Zvijezde napominjući kako je investicijom uloženo u nabavku novih strojeva za pakiranje tvrdih i mazivih margarina, kao i modernizaciju sustava ledene vode što je omogućilo omogućiti smanjenje gubitaka energije korištenjem novih izolacijskih materijala i suvremenije opreme.

Iz Zvijezde ističu da svakih sat vremena iz pogona izađe 15.000 komada novog proizvoda na tržištu - Marga s maslacem. Kao i ostali proizvodi, navode, prije izlaska na tržište prošao strogu kontrolu kvalitete. Godišnje se u laboratorijima prve hrvatske tvornice ulja provede više od 100 tisuća analiza – sirovine, procesa proizvodnje i finalnih proizvoda.

18. travanj 2024 09:10