Arhiva
StoryEditor

Optužen hrvatski poduzetnik u Njemačkoj

16. Kolovoz 2007.
Piše:
lider.media

Državno odvjetništvo u Stuttgartu podiglo je optužbu protiv trojice stranih državljana, od kojih je jedan Hrvat, zbog sumnje u osnivanje kriminalne skupine, prevare te zapošljavanja na crno, priopćeno je danas u Stuttgartu

Trojici osumnjičenih, a uz hrvatskog državljana riječ je o Talijanu i Rumunju, predbacuje se da su od 2000. do 2006. godine masovno na crno zapošljavali radnike u građevinarstvu te da su time socijalne blagajne oštetili za najmanje 3,1 milijun eura. Kao vođa skupine navodi se 48-godišnji Talijan koji je, zajedno sa svojim hrvatskim partnerom, vodio nekoliko građevinskih tvrtki na području Stuttgarta.

Za potrebe plaćanja većeg broja radnika na crno, trojica osumnjičenih su osnovala i čitav niz tvrtki koje su postojale samo na papiru tako da je istraga proširena i na kazneno djelo osnivanja kriminalne skupine. Sva trojica osumnjičenih uhićena su još krajem prošle godine prilikom jedne racije. Hrvatski poduzetnik iz Stuttgarta, čije je ime i inicijale odvjetništvo odbilo objaviti, do sada se brani šutnjom. (H)

27. travanj 2024 05:51