Arhiva

Dodjela u znaku inovacija

Avatar

Tradicionalna, sedma po redu dodjela nagrada za najbolje internet stranice Vidi Web Top 100 te prva dodjela nagrada za najinovativnije projekte u ICT industriji takozvane Vidi e-novation nagrade održane su u organizaciji časopisa Vidi

Ovo potonje priznanje ima za cilj promovirati inovaciju i razvoj u ICT industriji koja zaostaje za inozemnim tržištima. Od pedeset prijavljenih radova Vidi je u suradnji s Institutom Ruđer Bošković i pokroviteljima iz korporativnog sektora dodijelio deset priznanja u kategorijama malih i srednjih tvrtki te pojedinaca te 14 dodatnih posebnih priznanja inovatorima iz malih tvrtki.

Tako je takozvano Zlatno Teslino jaje među malim tvrtkama dobila tvrtka Mireo za svoj GPS sustav, srebrno je osvojio Swing Software, dok su brončano jaje podijelili Infogo za otkrivanje sigurnosnih podataka i Jakino za projekt Ecocard.

Najbolje stranice VIDI Web Top 100 natječaja

swingsoftware.com
premijerova nagrada

limun.hr
financijske institucije

algoritam.hr
internet prodaja

ljeciliste-topusko.com
korporativne stranice

croblogeri.com
mediji i novosti

sportskitrening.hr
sport i zdravlje

automobilija.net
auto-moto

aroundcroatia.com
turizam i putovanja

croeos.net
znanost, obrazovanje, kultura

bambi.hr
zabava, moda, glazba

suza.hr
nevladine organizacije i državne institucije
 

Fizičke osobe koje su osvojile nagradu su Mate Rimac i Luka Bošnjaković, dobitnici Zlatnog jajeta za inovaciju koja omogućava upravljanje računalom pomoću rukavice, zatim Marko Šantić koji je za flash navigator osvojio Srebrno jaje, dok je brončanu nagradu dobio Tomislav Milinović za aplikaciju upravljanja dokumentima.

U kategoriji srednjih tvrtki Zlatno Teslino jaje dobila je tvrtka General Grafik za CardMaster ultra brzi industrijski pisač. Srebrno Teslino jaje dobio je Kate-Kom za SMS informativku, dok je Brončano jaje dobila tvrtka IN2.

Dodjeli je prisustvovao i premijer Ivo Sanader koji je takozvanu premijerovu nagradu za web stranice dodijelio splitskoj tvrtki Swing Software. Kipići Vidi Web Top 100 dodjeljivali su se u ukupno deset kategorija.

Tako je u kategoriji financijskih institucija nagradu osvojila stranica limun.hr, korporativnih lječilište-topusko.hr, a Internet prodaje algoritam.hr. U kategoriji mediji i novosti nagradu su pokupili croblogeri.com, u kategoriji auto-moto automobilija.net dok je najboljom stranicom u segmentu sport i zdravlje proglašena sportskitrening.hr.

Korisnici će najbolji sadržaj o turizmu i putovanju pronaći pregledavajući stranicu aroundcroatia.com, o znanosti, obrazovanju i kulturi na web stranici CroEos.net.

U kategoriji zabava, moda i glazba nagradu je osvojila stranica proizvođača cipela bambi.hr dok je u posljednjoj nevladine organizacije i državne institucije pobjedu odnijela stranica namijenjena ljubiteljima životinja suza.hr. (Sandra Babić)

Komentari

Komentirajte