Hrvatska
StoryEditor

Dio mljekara nastavio blokadu Dukata

15. Veljača 2012.
Piše:
lider.media

Ministarstvo poljoprivrede priopćilo je večeras da je suprotno današnjem dogovoru i zaključcima sa sastanka Stručnog savjeta za praćenje stanja u proizvodnji i preradi mlijeka, dio proizvođača mlijeka nastavio blokadu mliječne industrije Dukat.

Pritom prosvjednici, kojima su na čelu predsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka Igor Rešetar i potpredsjednik Mladen Šolčić, nisu kooperanti te mljekare, zbog čega je onemogućena normalna isporuka mlijeka kooperanata Dukata, navode iz Ministarstva poljoprivrede.

Napominju kako se prerađivačka industrija na današnjem sastanku obvezala otkupiti sve raspoložive količine mlijeka, što je veliki pomak, s obzirom na ogromne zalihe, u iznosu većem od jednomjesečnog otkupa.

Problem neotkupljenog mlijeka, mljekare su se obvezale riješiti na način otkupa, odmah nakon deblokiranja prilaza mljekarama te prometnica.

Zbog prosvjednika koji nisu kooperanti Dukata to sada nije moguće, čime je narušen današnji dogovor, ističu iz Ministarstva poljoprivrede.

Čelnici Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka izjavili su pak kako nisu zadovoljni današnjim sastankom u Ministarstvu poljoprivrede, kako nije postignut dogovor i nije definira otkupna cijena mlijeka, te da se nastavljaju prosvjedi ispred Dukata u Zagrebu i Sirele u Bjelovaru. (H)

 

23. travanj 2024 11:14